I’m down under again

Jag kom på att det är ganska exakt 28 år sedan jag besökte Perth och västra Australien sist. Jag backpackade mig runt hela detta stora land + Nya Zeeland och Asien. Vi var ett gäng som bilade från öst till väst, vilket f.ö är världens längsta raksträcka, och på den tiden var det mest party som gällde. Om jag inte helt missminner mig så var det väl här man började med Bag-in-box? Jag minns i alla fall att det gick åt en himla massa sådana. Och tro det eller ej men jag t.o.m både rökte och snusade.? Vi har alla våra små spöken i garderoben.?

Jag har varit i Australien en gång till efter det men då som en mycket seriös elitlöpare. Tror inte ens jag tittade på en Bag-in-box. Bodde då flera månader i Canberra och var i mitt livs form innan jag stöp i backen och spräckte ena knät.  För att få bort gruset fick man skrubba med en stålborste och inte förrän ett par dagar senare kunde såren sys ihop på det fotbollstjocka  stackars knät. Den hemresan var inte rolig om jag säger så…  Ärret på knät finns kvar och gör att jag aldrig kommer glömma det heller.

Denna gången är det väl en slags mellanting. Det är nog egentligen mest för att få en välbehövlig paus. Hösten har varit tuff och jag är ganska mör. Mest i själen. Och i hjärtat. Fast de där två hänger förstås ihop precis som allt i kroppen. Att tro något annat är bara tramsigt. Vi kommer resa runt en del men mest hänga på samma ställe. Träna ska jag ju förstås men utan några planer på att kvala till något mästerskap. Tack o lov säger jag faktiskt för även om det var en fantastisk tid så var den också både osäker, tuff och kravfylld. Ett oförsiktigt steg och sen var hela satsningen borta. Och det där var ju liksom varken första eller sista gången. För att inte tala om hur mycket pengar som s.a.s gick till spillo varje gång en utlandssatsning inte blev som tänkt.

Men skit i det. Nu är nu! Resan hit gick oväntat smidigt men långflyg är långflyg och ungefär lika roligt som att stryka skrynkliga kläder. Först ca. 10 timmar till Bangkok där vi hängde en stund.


Och sen ca 7 timmar till i plåtburken ovan molnen innan vi kom fram till Perth.


Konstigt ändå hur man kan piggna till för hur trötta vi än var så när vi väl kom till biluthyrningen märktes inget av varken jetlag eller sömnbrist. Så nu har vi kört på fel sida, rekat omgivningarna, handlat och installerat oss på första stället som visade sig vara långt över förväntan. Ett helt litet hus med två sovrum, tvättstuga, kök, tre badrum och lika många uteplatser.


Som granne har vi två stora parker som gjorda för all slags träning. Vädret går inte heller att klaga på.Jag föredrar ju detta veckans alla dagar…


…före detta:


Börjar mer och mer verkligen tro att detta är bästa medicinen för både min in-och ut-sida.

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

  1. De sista två bilderna var elaka 🙂
    Låter som ni har en grym semester att se framemot. Frågan är hur ni ska lyckas hinna använda alla badrummen 🙂 Om 10 dagar får jag också värme!!! Ha det underbart där borta!

Comments are closed.