Yin och yang IRL

Kontraster är fint. Särskilt när de är i balans. Som yin och yang.

Yin är urkraften som bl.a står för lugn, långsamt, kallt, fuktigt, kvinnligt, svart,  jorden och månen. Och som även symboliserar skelettet och bergen. Tigern anses vara den varelse, som allra mest förkroppsligar “yin”. Yang är dess motsats. Den aktiva ljusa och varma urkraften. Dynamiskt, kraftfullt, manligt, solen och himlen. Draken anses vara den varelse, som allra mest förkroppsligar “yang”.

Varje dag bör bestå av ungefär lika delar tror jag. Ibland behöver man förstås kanske mer eller mindre av det ena eller det andra men balansen bör finnas där. Och båda behövs.

Min yang-del denna dag har bestått av cykling ute i det fina vårvädret inkl. coachning av min favvo-grupp. Massor av kraft, rörelse, sol och hetta!



Plus spinning inne. När solen gått ner. Jag tog verkligen i allt vad jag mäktade med och svettades därefter. Precis som det ska vara alltså. Grymt bra pass för övrigt.


Yin-delen hamnade någonstans mittemellan och efter dagens slut. D.v.s nu när jag softar i soffan. Långlunch  i slowmode är mycket yin. Och en Yin yoga-klass som jag förvisso instruerade men jag har märkt att jag kommer in i känslan fastän jag inte riktigt är “med”. Älskar att ha den klassen! Och att göra. En verkligt fin och enkel investering i sig själv. ?

Berätta! Hur har du yin-yangat i dag?
Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Lunch i solen på torget ackompjerad av ett sexmanna jazzband – Yin (?)
    Ett kvällspass längs ett dånande hav vars vågor kastade sig mot stenarna och gjorde strandpromenaden salt, hal och alldeles fantastiskt pölig – Yang (?)

    Kul att se att Bombis-gänget kämpar på. Hälsa Tammam nästa gång! =)

    • Ingmarie

      Härlig dag!I perfekt balans!Lunch i solen måste vara den ultimata lunchplatsen!
      Ska hälsa! de är fantastiska och jag är så glad du gav mig den äran och förtroendet att få ta hand om dem!

Comments are closed.