Miljöfotavtryck

Vi människor behöver varandra. Liksom vi behöver vår jord. Ensam är inte stark och vårt resursslöseri med t.ex att skaffa nya prylar, åka mycket bil/flyg och ökat köttätande påverkar vår stackars jord negativt. Det vet de flesta numera. Ändå gör de flesta tvärtom. Om alla skulle leva som vi i Sverige skulle det behövas 4,2 jordklot!😳 Sverige ligger tydligen bland topp fem av världens alla länder när det gäller negativ miljöpåverkan. Inte så smickrande… Jag är på ingetvis miljövänlig rakt igenom men jag gör så gott jag kan. No meat, ingen bil, sopsorterar, flyger max 1g/år och köper inget nytt förrän det är absolut nödvändigt. Den här sport bh:n t.ex kasserade jag efter jag vet inte hur många år. Minst 15 i alla fall! Till Anders lycka får jag väl tillägga.😜 Men den var sjukt skön! 


Samma med min morgonrock…


Nu behöver man väl kanske inte vänta så här länge innan man kasserar något men jag tror du fattar vad jag menar. Jag gillar också fina grejer (särskilt löparkjolar), käka ute och fara till annat land. Men man “måste” inte köpa nytt bara för att det ska köpas nytt, åka bil överallt, käka kött varje dag, flyga flera ggr/år eller slänga alla sopor i samma binge, eller hur?  Vill du kolla ditt miljöavtryck så kan du t.ex enkelt göra det på Klimatkalkylatorn. 

Hela min garderob är full av träningskläder, det mesta har jag fått för längesedan och en del har jag inte ens packat upp, och med min slithastighet lär jag nog egentligen inte behöva något mer nytt under detta livet.😀 Allt funkar ju finfint även om det inte är senaste snittet eller färgen. Just nu.

För som min kloka klasslärare Lars-Erik från högstadiet sa apropå att han år efter år gick i samma typ av manchesterkostym: – Var tionde år är jag hypermodern igen.
Hur gör du för att minska ditt miljöavtryck?

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Alltså på riktigt. Jag är för lång användning och allt det där. Men den där bh:n hade ALDRIG hållit uppe mina D-kupe-bröst!! 😮 Hahaha! Fy vad obekvämt det hade varit…

Comments are closed.