Early morning med banrekord

Lördag och Park-run day igen. När klockan ringde vid 06 var jag lika osugen på att kuta 5 km “snabbt” som att skotta snö i -15 grader eller sortera gummiband. Ja du fattar. Typ inte alls. Men när jag nu ändå var vaken så var det ju lika bra att gå upp och göra mig redo. Kroppen är ju så ok den kan vara just nu, vädret varmt och skönt och banan på precis lagom uppvärmnings/nedjoggnings-avstånd. Dessutom hade snälla Mattias printat den där Barcoden som behövs för att bli registrerad så jag hade liksom inga bra ursäkter till att inte kuta.

Och tur var väl det för det gick bra! Med mina mått mätt vill säga. Banan är egentligen platt och lätt men man ska genom en knixig Z-kurva med en bro två gånger och upp för en rackarns backe till en loockout tre gånger så helt raketsnabb är den inte. Ta igen i en nedförsbacke/i medvinden det man förlorat uppför/i motvind går som bekant inte. Det finns t.o.m uträkningar på det. Hur som helst satte jag banrekord för ladies i min agegroup (=50-54 år), 14e totalt av alla 81, 2a av quinnorna och etta av alla i min agegroup. Så såklart jag är nöjd!

Och här får jag en kram av legenden Dough. 70 bast och den som fixar så gräset på ovalen i city alltid är klippt och styr upp olika träningarna bl.a där. En förebild!

Men jag är bara uppe i 76,20 % när det gäller åldersresultat så det finns att jobba på. Inte helt på det klara hur det räknas ut men man kan fuskläsa här. och här..

Innan klockan var 12 hade jag även hunnit städa, gå lång runda med Amber, gyma, gjort matlåda och parkerat mig på playan. Fördel med tidig lopp-start.😜

Så nu är vattenlöpningsbältet ännu lite mer slitet och ännu en bok är utläst.

Kram från Ingmarie

6 Comments

  1. Grattis! Inte illa med ett åldersgrupprekord i löparlandet Australien.
    Banan ser lockande ut. Men förstår att du inte gillar att starta klockan 08. Då kanske ett parkrun i Sverige ändå skulle locka lite, här startar vi 09.30.

    • Ingmarie

      TACK! “Problemet” i 08a land är att det blir i princip lika tidigt när man bor på andra sidan stan. 😉 Men jodå, jag ska testa Haga. 😀

Comments are closed.