Program

Plötsligt händer det! Jag har skaffat träningsprogram för att ha åtminstone en liten chans att orka hänga med först Veronica och sen Mattias på två olika swimrun-event i maj. Det kommer bli en utmaning för en sån som mig som mest kör på känsla. Men vad vore livet utan utmaningar….

I dag var det simtest. Jag är inte förtjust i sånt för jag får någon slags knäpp ångest  så jag spänner mig och simmar därmed skitkasst! Fast just i dag gick det ändå ok tycker jag. Kanske tack vare min “pre-swim workout”. (Jag återkommer till den.) Hur som helst var själva testet 2 x (4 x 200 m.) med 1 min. vila mellan varje.  Det man väl kan säga är, förutom att jag simmar hiskeligt långsamt, att jag simmar jäkligt jämnt! Skiljde 3 sekunder på de första 4 utan redskap och 0 (!!!) sekunder på de övriga 4 med paddlar/dolme. De sistnämnda var också 75 (!!!) sekunder snabbare! Alltid något…🤪 Men med hjälp av TOT-programmet ska det nog bli lite fart på mig med! 🏊🏻‍♂️🏊🏻‍♂️🏊🏻‍♂️Även i löpningen.🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️Oavsett hur det blir och går så ska det bli roligt, utvecklande och spännande! 🤩

Så till den där “pre-swim workouten”. Det kanske kan verka tokigt att ha gjort ett rejält gympass precis innan men dels har jag märkt att jag ”kopplar på” rätt muskler mycket bättre och enklare om jag gör så plus att jag simmar bättre om jag är lite “trött” (till en viss gräns förstås)  för då är jag mer avslappnad. Det viktigaste är ändå att ha ungefär samma upplägg vid varje test.

Det här är f.ö en av mina favvo-övningar när det gäller core, stabilitet och balans.

Kör du efter program?

 

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Som vanligt när din blogg bråkar med mig får jag kommentera på fel inlägg. Funkar alltid. Därför klipper jag in den kommentar jag precis blev portad från att skriva under rätt inlägg…:

    Vänta nu här… .har ni sett hajar??!?!?!? Jag hade dött…. Även om resten helt klart verkar värt att leva för 😀

    • Ingmarie

      Det är helskumt!!! men du är smart du! 😀
      Ja vi såg dem men de var ganska långt ut. Sen försvann de. Säkerheten känns stor här! jag är ju dessutom så mesig att jag ändå inte vågar mig ut där de är. 😀

Comments are closed.