Tävlingsförberedelser!

Att arrangera en löpartävling innebär galet mycket jobb.

Att arrangera en triathlontävling är sinnesjukt mycket jobb. Faktiskt så mycket att det är snudd på ogreppbart

På lördag arrangerar min klubb Halmstad triathlon och open water och på något skumt vis har jag blivit ansvarig för hela löpdelen.
Från början hette det att jag “bara” skulle snitsla banan, sätta ut pilar och se till att funktionärerna var på plats.
I verkligheten visade det sig att det där var bara förrätten.
Jag ska även fixa förcyklister, bära ut stora, tunga betongbumlingar för pilmarkeringarna, spraya vägar, sätta upp kravallstaket, fixa matlådor och tröjor till alla funktionärer (och se till att de kommer ö.h.t.), sitta på timslånga möten och när allt är slut även se till så att alla de där betongbumling flyttas bort och varenda liten snitselbit plockas ner.

IMG_4788mote1

IMG_4789troja

IMG_4791kylbox
Men fatta mig rätt. Det är också väldigt skoj! och lärorikt! Jag ser det lite som att jag ger tillbaks till både klubben och idrotten som gett mig så otroligt mycket genom åren. Och ger!
Mina klubbisar är guld värda. Och att reka banan tillsammans med några av dem är ju faktiskt som att kombinera nytta med nöje på riktigt!
IMG_4771loprek
När vi kutade banan så blev jag också påmind om utegymet vid Friskis så när vi var klara hojjade jag dit och roade mig furstligt på egen hand.
Hade hela lekplatsen för mig själv och det kan kanske bero på att det regnade ganska duktigt mellan varven.

IMG_4779gymskylt

 

IMG_4774gymjag

IMG_4772gymtrx

IMG_4777gymjag2 Och eftersom vi är som vi är i TT&M, d.v.s. ständigt träningssugna, så passade några av oss på att få till ett härligt sjösim i fina, fina Torvsjön innan kvällens möte. Måste vara en av Sveriges vackraste platser oavsett om man vill simma, kuta, båda delarna eller bara pilla naveln.
Magiskt är bara förordet. Så magiskt att nästan precis när vi kom dit så slutade det att regna. 🙂

IMG_4786sim1

IMG_4781sim2
Min största fasa inför lördagen är nog att funktionärerna inte kommer. Blir ju liksom en aning kämpigt att fara omkring mellan stationerna och se till att löparna tar rätt väg och bilarna håller sig där de ska.  Å andra sidan kommer jag få en väldans massa matpaket och tröjor helt för mig själv…
Så om du råkar vara i Halmstad på lördag och vill ta del av allt roligt, antingen som funktionär,  publik eller deltagare så missa inte detta! Startlistan är i och för sig i princip full men som funktionär och publik finns det alltid någon liten plats kvar. 🙂

Som funktionär får man förresten inte bara mat, tröja och trötta ben, man blir även bjuden på fest i höst.  Just saying… 🙂

Kram från Ingmarie.

4 Comments

  1. Nu är det ju ett tag sedan jag ordnade gymnastiktävlingar men minns det där med oro för att inte frivilligjobbare ska dyka upp… Synd att det är så långt annars hade jag varit back-up 🙂 Stort lycka till! Det blir säkert fantastiskt.

    • Ingmarie

      Ja det ÄR en oro men jag är säker på att det löser sig! hade varit grymt att ha dig här! Inte bara för back-up utan för att ses ö h t. 🙂 KRAM

  2. Jag vet vad du går igenom… Räkna med att någon av funktionärerna får förhinder fredag kväll kl 23…. Händer VARJE gång. Lika bra att ha en plan 🙂

    • Ingmarie

      Ja hu ja! :-O Jobbar stenhårt på raggningsfronten! Ni kanske vill komma? Fredrik skulle ju vara den perfekta förcyklisten!

Comments are closed.