Betydelsen av att chilla

De flesta av oss lever antagligen ett övervägande hektiskt, stressigt och ”välfyllt” liv där i princip varje vaken minut är fyllt med något och/eller någon. En del klarar det där galant men jag tror att om man aldrig pausar ,och umgås med bara sig själv, så straffar det sig förr eller senare. Ingen kropp mår bra av ett ständigt påslag oavsett sort.

Allra viktigast är det nog att pausa när man egentligen inte tycker att man har tid. Man behöver inte göra det varken avancerat eller komplicerat. 5-10 min då man t.ex bara koncentrerar sig på hur andningen känns i näsan, lungorna och magen räcker långt! Som jag ser det handlar det i grunden om att stilla surret i huvudet och vara i kroppen i stället för i knoppen. Att vara med bara sig själv tror jag är en förutsättning för att verkligen begripa vem man är och hur man fungerar. Det kan ju vara nog så klurigt utan en massa yttre påverkan…

Detta är i alla fall en av mina favvovarianter när det gäller att chilla. I skogen bortom buller, sorl, intryck och aktiviteter.

Nedräkningen till en period av mindre stress börjar närma sig. Om en vecka har jag denna stassen på mig för sista gången innan ett långt uppehåll och det ska bli skönt! Vem vet, jag kanske inte ens kommer tillbaka till detta stället.

Hur chillar du bäst?

Kram från Ingmarie