Stark dag

Vi hade distans-simning på TS-programmetdenna morgon vilket betydde ett varv runt Källstorpssjön. Dvs den i Hellas. Om man “slickar” kanterna får man ihop ca 3.8-4  km och jag hade som mål att simma minst det. Behöver ju som sagt var öva inför LED……

Vädret var mulet och regnet kom i små skurar. Inte utan att jag var lite orolig för att börja tokfrysa men vattnet var betydligt varmare än luften (21,5 grader) och det var  i princip helt vindstilla. Vi bytte om under ett träd för att inte bli blöta innan vi skulle bli blöta. Haha. Jag vet! Verkar väl helknasigt men det är ju trots allt inte jätteskönt att behöva ta på sig blöta kläder när man vill bli torr.

Som alltid var det ett härligt gäng och tillsammans är vi starka och alla peppar alla.

Foto: Ulf H

Det kändes skitsegt i början och vänster axel var dessutom konstigt stel. Genast började fundera på om jag kanske skulle nöja mig med ett varv. Kanske t.o.m gena! Jodå, jag tänker så ibland jag också…

När man simmar är det väldigt mycket svårare att distrahera tankarna än mot när man springer tycker jag. Det finns ju liksom inte så mycket att titta på och “prata sig igenom” en svacka är ju av förklarliga skäl lite knepigt. Men jag gnetade på. Känslorna varierade mellan trötthet, eufori, flyt, uttråkning och en känsla av att vara både odödlig och outtröttlig. När jag simmat ett varv fortsatte jag direkt och fick ihop 5 km.  Före frukost! Känns bra att ha innanför våtdräkten och ännu en gång har jag lärt mig att man klarar mer än man tror och att känslor kommer och går.

Min team-mate Josefin simmade i princip lika långt men lite snabbare. Hon är grym och det är en ära att hon vill köra med mig som är nästan 20 år äldre och betydligt långsammare. Å andra sidan är LED allt utom ett sprintlopp så kanske det liksom jämnar ut sig lite ändå.

Foto: Ulf H.

Jag frös inte en enda sekund under simningen, tvärtom var jag perfekt lagom, men väl på land var Dryroben guld att ha. Och mössan.

Efter (en sen) frukost städade och fixade vi här hemma. Jag unnade mig en powernap också. Älskar när jag får den lilla stunden! Gör susen för återhämtningen! Gick hur bra som helst på gymet lite senare.

Hoppas jag har lite träningsvärk i morgon. Men inte värre än att jag pallar med nästa äventyr!

Kram från Ingmarie