Inget varar för evigt

Mina ben har förvandlats till två blyklumpar som fastnat i tjära. Att kuta är segare än segt men jag tror mig veta varför så det är bara att acceptera, åtgärda det som går att åtgärdas och lita på att det vänder. Skogen är i alla fall vacker och ger energi oavsett hur långsamt det går framåt. Blev korta turer både i går innan jobbet och i dag på ledig dag.

Det som dock är lite märkligt är att att all annan träning går bra och på gymet är benen verkligen inte varken trötta, sega eller klena. Samtidigt så vet jag ju att löpning är väldigt mycket mer energikrävande än de flesta andra grejer jag gör.

På en ledig dag finns det även tid att fylla på med energi både i min lilla målar-atelje och i havet. Så obeskrivbart tacksam för båda!

När det är segt och tungt av en eller annan anledning så gäller det att påminna sig om att inget, inte ens eländet, varar för evigt.
Så det tänker jag nu.

Kram från Ingmarie

Påminnelse

På Hot Yoga-stället finns en liten låda med kort och detta var det jag drog i dag.

Det hade antagligen passat de flesta och alla veckans dagar men det var en fin och viktig påminnelse oavsett. Åtminstone för mig. Jag måste påminna mig om detta då och då för det är så otroligt lätt hänt att jag slutar att både tänka och känna efter vad jag egentligen vill och ska. Livet liksom rullar på, ofta i en rasande fart, och jag glömmer ibland bort att trycka på pausknappen. Kanske är det samma för dig?
I ärlighetens namn är det dock sällan jag glömmer bort den där pausknappen nu för tiden. Tvärtom är jag snudd på proffs på det. Både att trycka kort och på att trycka länge och sen lita på det jag känner och kommer fram till. Enda undantaget är väl på jobbet för där kan det vara knepigt värre att pausa hur man än försöker men även där har jag blivit bättre på det.

Yoga är ett perfekt sätt att pausa på och vara i nuet.
Simma också.

Liksom att bada (året runt).

Ett annat bra sätt är att besöka vackra  Linneaträdgården och äta fantastiskt god mat. Du vet så där god att man inte ens kan prata.

Hur pausar du?

Kram från Ingmarie

Skogen

Jaha ja. Måndag igen, ny jobbvecka och mitten på oktober. Hur är det möjligt att det är det redan? Det är inte konstigt jag känner mig lite fartblind emellanåt. Samtidigt känns det som evigheter sen jag var i Albuquerque, sen vi flyttade hit och sen det var sommar-varmt.

Skogen förändras också i en rasande fart men oavsett hur den är eller ser ut så ger den mig alltid både lugn och energi.

Hur har du det i denna höstmånad?

Kram från Ingmarie

Temperatur-växlingar

Visst är det ändå ganska häftigt hur kroppen kan hantera olika temperaturer?! (Till en viss gräns såklart.)
Som i dag. Från ett 38-gradigt megasvettigt HIIT pass på Bindu Hot Yoga-stället. via en sval cykeltur till havets temperaturmässigt snart en-siffriga vatten.

Det var förresten andra passet på samma dag jag var på Bindu men det första var ett lugnt och stillsamt “Warm Yin” som mest gjorde mig skönt mjuk och såsig.

Nästan precis jämte ligger ju “vårt” gym så det är perfekt att kunna kombinera de där två. Anders nöjde sig dock med att “bara” gyma. Vet inte hur han klarar att vara utan allt det andra i dag..

Kram från Ingmarie

 

 

En blandad dag

Alla dagar är inte lätta (tränings)dagar och i dag var en typisk sådan. Seg och utan power och sånt märks extra väl när det vankas backar och trappor.
Men det är som det är och jag vet både att det är så det är ibland och att det går över. Ofta utan att man fattar varken hur eller varför.

Jag hade i alla fall bästa sällskapet av Catrine, finfint väder underbar utsikt och jag klarade alla trapporna upp till vår lya trots att jag var dödens trött efter de där 2,5 timmarna.


Catrine ska kuta Kullamannens 100 miles, dvs 16 svenska mil, om någon månad och är grymt stark så jag är glad jag inte blev helt avhängd.

Vi hängde sen hela eftermiddagen tillsammans med våra gubbar och jag hade helt ärligt kunnat fortsätta med det väldigt mycket längre.
Istället blev det en tur med hojjen ner till havet och.. ja du vet…

Sen vann jag minsann  i Dam-spelet också!

Kram från Ingmarie

Fredags-lycka

Vet inte om jag bara hade tur eller om det alltid är så på fredagar men i dag var det gott om plats både i bassängen och i omklädningsrummet. Snacka om fredags-lycka! Dessutom gick simningen snor-bra och det var ovanligt “lagom” på jobbet.

Förresten, om du undrar så går det fortfarande finfint att cykla barbent. Även sent på kvällen efter jobbet.

Kram från Ingmarie

Turligt

Såna här dagar är det en lycka att inte vara gjord av socker. Eller mjöl. Eller papper. Eller knäckebröd. Eller vattenlöslig färg.
Som människa klarar man hyfsat fint av att klafsa fram i regn och blöta även om både fart och känsla är samma som en solig och torr dag. I alla fall är det inte det för mig för dels är jag jätterädd gör att halka och dels ogillar jag jättemycket att inte veta vad som döljer sig i de där ocean-stora vattenpölarna. Ett dolt hål och man är ju liksom rökt!😱

Gjorde så gott det gick med fartleken i alla fall.
20 x 60-30 sekunder + upp och nedjogg. Fanns absolut inte en prick på mig som var torr efteråt!


Gymet var betydligt torrare, förutom att det var svettigt, och mitt yin yoga pass var absolut det torraste.😄

Det jobbigaste på hela dagen har utan tvekan varit tågresan. Jag skulle kunna skriva en väldigt tjock bok om alla deras försenings-ursäkter. I dag var det visst ” tågkö”.🙄

Men nu är jag hemma och allt är (nästan) glömt för det är fördelen med guldfiskminne. Tråkigheter försvinner ur skallen fortare än de kom dit. 😅

Dock med några få undantag…

Kram från Ingmarie 

Näst bästa

Näst efter sol och värme så är dimma mitt favoritväder. Jag tror det till stor del beror på att det ju innebär att det inte blåser plus att jag helt enkelt tycker det är både vackert och mysigt.

I dag var den så tjock att vi inte såg ens en meter ut på morgonen! Men den lättade och när jag väl kom ut var det inte mycket kvar men det var fortfarande nästan helt vindstilla. Underbart!

Jag hann fint med tåget som dessutom höll tiden så jag hann till Halmstad i tid för  bl.a ännu ett besök hos Martin på Bodywork. Om jag hade haft råd och tid så hade jag velat ha hans behandling varje dag för det är inte bara mina fötter som mår bra av den. Hela jag gör det!

Som du säkert också märkt kommer mörkret tidigare och tidigare för varje dag och det var precis så jag hann med ett kvällsdopp innan himla-lampan helt släcktes. Snart ska klockan ställas om igen och då blir det ännu tidigare. Om jag fick bestämma skulle vi ha “sommartid” året runt.

Kram från Ingmarie

Huvudrensning

Det blev inte särskilt långt och absolut inte hårt men allt räknas och jag njöt av varenda sekund. Simning är verkligen ett bra sätt att rensa skallen på för det enda man egentligen tänker på är antalet längder och andningen. 1-2-andas, 1-2-andas, 1-2-andas osv osv osv
Dvs perfekt både före och efter jobbet.

Kram från Ingmarie