Skogen

Jaha ja. Måndag igen, ny jobbvecka och mitten på oktober. Hur är det möjligt att det är det redan? Det är inte konstigt jag känner mig lite fartblind emellanåt. Samtidigt känns det som evigheter sen jag var i Albuquerque, sen vi flyttade hit och sen det var sommar-varmt.

Skogen förändras också i en rasande fart men oavsett hur den är eller ser ut så ger den mig alltid både lugn och energi.

Hur har du det i denna höstmånad?

Kram från Ingmarie

4 Comments

  1. "Señor" Johansson

    Jo tack, skall inte klaga även om hösten nu också kommit till södra Spanien.

    Det har fallit en del, av många efterlängtat, regn. Dagsljuset har blivit kortare även här och högsta-temperaturerna har fallit ner till vad lägsta-temperaturerna låg på bara för en dryg månad sedan.

    Fördelarna är mindre turister och därmed mindre trängsel samt lägre priser (och bättre service) på barer, kafeer och restauranger.

    Saknar dock en skog att springa i, men får hålla till godo med dina vackra höstbilder istället 😉

    • Ingmarie

      Har aldrig varit i Spanien på hösten. det låter som det blir samma fördelar som här. 🙂 massor av plats vid (och i) havet, i affärerna, på cafeer och gågatorna. Däremot är det fler på gymet, i simhallen, i yogasalen och på sjukan. (!!!!!!)

      Hur länge ska du stanna där och hur klarar du dig utan skog?

  2. "Herr" Johansson

    Det brukar bli dags att kolla in flygbolagens hemsidor när vinterkylan börjar krypa innomhus. Du vet den där råa, fuktiga kylan från havet som med starka vindar letar sig i varje skrymsle i de dåligt isolerade husen de har här.

    Vintern är dock kort och kallaste tiden (jan/feb) går iofs att uthärda. Brukar säga “på vintern fryser jag hellre utomhus i Sverige än inomhus i Spanien”……om nu sveriges numera reducerade energisystem håller måttet även kommande vinter vill säga.

    Havet får fungera som substitut till skogen. Men faktiskt, med lite transportlöpning ut från tätorterna så brukar det kunna bli rätt så grönlummiga löp på de upptrampade stigarna längs med de många floderna som rinner från bergen ner till havet.

    Fast det blir ju inte riktigt som i en svensk skog förståsss 🙂

    • Ingmarie

      Så om man vill till Spanien bör man vänta till mars?
      Jag har frusit in i märgen på Mallis och Kanarieöarna pga av just den där fuktiga kylan. Den går inte gömma sig från ens inomhus.Typ samma kyla som här på västkusten emellanåt. Den går verkligen genom märg och ben men der är åtminstone varmt inomhus.Ännu så länge.. Vem vet vad “de” ska hitta på härnäst för att styra oss..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *