Kyrkogård, sol och frysgym

Det kanske är lite perverst på något vis men jag gillar verkligen kyrkogårdar! Det är alltid så fridfullt och lugnt och de påminner mig alltid om livets skörhet och skönhet.

Skogskyrkogården är extra fin och fantastisk tycker jag. Inte bara för att det är ett Världsarv utan även för att den är jättefin att springa i.

Kanske särskilt i förmiddags när solen gjorde allt lite extra vackert. Jag älskar verkligen solen! Djupt och innerligt.

Jag tar det dock väldigt easy. Kroppen och huvudet är trötta efter hela denna omställning med väder och tidsskillnad känner jag. Så där så jag faktiskt får kämpa för att ta mig upp ur sängen på morgonen och sen inte fastna i soffan. Dvs inte riktigt jag. Men det vänder säkerligen så småningom. Gympasset gick i alla fall oväntat bra. Trots att det var lite “Aussi-AC” varning för värmepumpen hade visst gått sönder. Värst var det såklart för de i repan som måste stå still. Vi som tränade höll ju oss åtminstone hyfsat varma. Och axeln kämpar väl!

Fast jag får ju lov att säga att jag var extra tacksam att jag hade tagit på mig min Dryrobe. Jösses vad den värmer gött! Och jag är även väldigt tacksam över att det är dagsljus fastän klockan passerat 17.

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Perverst är inte ordet jag vill använda när någon springer inne på kyrkogårdar eller begravningsplatser, däremot respektlöst, olämpligt och onödigt. Jag har kritiserat dig tidigare för att du springer vintertid inne på Skogskyrkogården. Även om du själv tycker det är helt ok och t o m uttryckt att de döda uppskattar ditt tilltag tror jag det är många som tar illa vid sig. Tycker du ska sluta även om det sedan något år tillbaka inte uttryckligen är förbjudet sedan Stockholms Stad ändrat sina ordningsföreskrifter. Tror inte du skulle acceptera intervallträning mellan gravarna eller backträning på kullarna. Så någon skamgräns finns det säkert för de flesta.

  • Ingmarie

   Jag springer på vägarna där bilar, bussar, cyklister, gångare och andra löpare håller till. Inte bland gravarna. Och jag har aldrig kört intervaller bland gravar och kullar. Var har du fått det ifrån? På kularna håller f.ö skidåkare och pulkaåkare till just nu. Om jag hade legat där hade jag hellre velat någon sprang där än att dåniga bilar körde där. det är helt ok att du kritiserar men inte skriver osanningar. Tack.

 2. Du missförstår. Inte har jag påstått att du springer intervaller m m på Skogskyrkogården! Men även att springa på vägarna är olämpligt, rena nöjesaktiviteter hör inte hemma på en begravningsplats där lugn bör råda. Bilar och bussar är tyvärr något nödvändigt ont.

  • Ingmarie

   Läs ditt svar igen. Och jag vet du tycker så. Jag kan dock inte förstå skillnaden om jag springer på bilvägarna innanför muren eller utanför. Inte heller kan jag se att det är fel att cykla där eller gå. Jag är i princip helt tyst och mer “lugn” än de flesta för nej, bilar och bussar “behövs” inte där. Skulle det vara helt lugn och ro borde man ha någon slags tyst elbil som åkte runt. Låt mig få springa där jag vill (och det är lagligt) när det är halt och moddigt i princip överallt så låter jag dig springa där du vill. 🙂

Comments are closed.