Backar! Och bästa simpasset!

Det är en himla tur att jag gillar backar så mycket för det finns väldigt gott om dem här. Enda platta partierna i närheten är typ på strandpromenaderna. Och vem vill kuta där fram och tillbaka när man kan få magiska utsikter och fantastiska trails att springa på? Inte jag i alla fall.

Tre gånger var jag uppe på de högsta topparna på “Playitas-berget” i dag. Eller egentligen är det flera berg och det är de som skiljer Playitas från Gran Tarajal. Dvs grannbyn. Det är tuffa backar och en hel del rejält tekniska partier då jag måste gå och/eller klättra på alla fyra. Då stannar jag såklart klockan också. Jag testade flera av de trails jag sett från toppen och en del var en “engångs-grej” för de var rejält knepiga att ta sig fram på, medan andra (de flesta) är såna jag kommer kuta på igen. Det är svårt att fånga stigningarna på bild men du kanske kan ana när du ser utsikterna.

Mellan två av bergen var jag nere vid havet igen

Jag var även nere i Gran Tarajal och sprang utmed strandpromenaden (där var det platt)  till den fina lilla hamnen.

Som små leksaksbåtar!

2,5 timmar löptid men 3 timmar totalt pga av de där gångerna jag stängde av klockan. Kände mig en smula kokt när jag sladdade in på “min” gata men framför allt var jag väldigt glad och tacksam!

Behöver väl kanske inte säga att lunchen satt som en smäck? De har helt ok vegan-mat här så det går absolut ingen nöd på mig!

Märkligt nog var jag jättepigg lite senare när jag skulle simma och det gick helt galet bra! Bästa passet på länge! Kanske för att jag vilade från att simma i går? Har ju faktiskt simmat varje dag sen jag kom hit så det kanske var bra med en simfri dag.

Egen bana!

Innan middagen hann jag även med ett “stretch & relax-pass” i solen. Mjumma för både kropp och knopp!

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

  1. Av erfarenhet vet jag att backar aldrig ser så branta ut på bild som de är i verkligheten så jag kan tänka mig hur brant det var. Fantastiskt ju att få springa i den miljön. Du kommer komma hem som en ny människa!

    • Ingmarie

      Det är snudd på omöjligt att fånga backar på bild! Brant är det i alla fall.:-)

Comments are closed.