Varmt, mittemellan och kallt

Jag vet inte när det var men jag vet att det var väldigt längesedan jag körde Hot yoga sist. Typ någon gång förra året. Inte för att jag inte har velat men det har varit svårt att få plats + att det där viruset ju kom emellan. Men i dag så äntligen blev det och jösses vad välbehövligt! Både för kropp och knopp.

Det långa simpasset var inomhus i precis lagom temperatur. Nästan hela tiden i alla fall. Den där biten mellan duschrummet till bassängen är alltid lite småvidrig liksom direkt när jag hoppar i, då känns det alltid kallt, men efter 3-4 simtag känns det perfekt.

Ganska konstigt ändå. Och fascinerande!  Kroppen är verkligen en rackare på att kunna reglera temperaturen. fast ibland får den jobba extra för att greja det. I Söderbysjön var det nämligen (förstås) ännu lite svalare. Att det blåste gjorde inte varken cykelturen eller simturen där så mycket varmare. Jag fryser fortfarande, flera timmar senare, efter de där 13-14 minuterna jag var i det 12,5-gradiga vattnet. Så himla härligt! Och jag var inte ensam. Förutom änderna var det fem stycken till som var i. Inte så länge men ändå, Det verkar bli fler och fler som fattar grejen med att simma och bada året runt. Eller åtminstone i oktober. Vi får se hur mycket sällskap jag har om 2-3 månader…

Kram från Ingmarie