Riddersholm

Längst ut på Rådmansö, vid Kapellskär, ligger Riddersholm naturreservat. Jag har varit här ganska många gånger nu och jag blir lika lycklig och hänförd varje gång oavsett om det är mitt i vintern när isvindar viner eller som nu på sommaren med Ingmarie-väder. Det är ett perfekt ställe för att springa, vandra, bada och bara vara. Naturen är unik med en blandning av orkidéer, ramslök, Sveriges tätaste bestånd med gullvivor, Upplands största sammanhängande lövlundar med ask och riktigt gamla ekar. Det är hassel, myrmarker och ängar, med många rödlistade arter.och det växer bl.a en grässort som annars bara växer i Ukraina, så kallad stor tofsäxing. Den kom antagligen med när den ryska armén landsteg där 1719. Visst är det coolt!

Jag kutade en lugn fin runda på mestadels trails i skogen. Jag ska försöka få tag på en ordentlig karta så jag kan utforska ännu mer. Det blir liksom att jag till slut alltid måste vända för jag vet inte vart vägarna tar mig. Jag måste ju liksom tillbaka igen också. (Och nej, de syns inte på ex Google maps för de är antagligen för små.)

Simmade gjorde jag också! (Swimrun med kjol!) Tre gånger i olika havsvikar. Så himla härligt!

Om du tycker du känner igen vyn så stämmer det säkert för det är här jag brukar simma även på vintern. Lite varmare nu. 😉

Lunchen åt jag vid havet och där stannade jag sen resten av dagen. Har bara läst, lyssnat på poddar och varit lat! När jag väl bestämt mig för att slappa är jag typ världsbäst på det!

På hemvägen åkte jag till ett ställe jag inte varit på innan. Jättefint men faktiskt ingen wow-känsla. Dock helt folktomt så jag passade på att bada som jag är skapt utan kläder.

Kram från Ingmarie