Norrtälje, Uddeboö och frukostsällskap

Norrtälje ligger bara ca 1 mil från där jag håller till och jag är väldigt förtjust i den staden. Faktsikt så mycket att jag skulle tänka mig att flytta dit…
Mycket vatten, söta och fina hus och byggnader, bedårande vackra grönområde och den är liksom “lagom” stor. Det finns allt man kan behöva samtidigt som det är enkelt att ta sig dit man vill. Sen har de ju även en jättefin löparbana! Du som hängt här ett tag vet ju att jag nött den tartanen förr och dt blev ännu lite mer i dag.

Började med 16 x 200m med 200 m joggvila. (Efter uppvärmning förstås.)
Ruskigt jobbigt! Och kul!

Innan nedjogg körde jag även 4 x 50 utfallssteg, 6 grodhopp och 20 enbenshopp/ben.

Precis jämte ligger F&S så det är perfekt att fortsätta där! För 100 kr får man härja runt precis hur mycket och hur länge man vill. Och orkar…

Fart och styrka är verkligen något man tappar med åren vare sig man vill eller ej men jag hoppas och tror att min träning gör att förfallet inte blir allt för stort. Eller fel, jag vet att det gör det! Jag har skrivit det många gånger innan men det är extra viktigt som kvinna att satsa på (tung) styrka om man vill förhindra att muskler helt ska förtvina eller/och bli benskör. Stryrketräning påverkar nämligen våra hormoner på ett mycket positivt vis. Det saknas som sagt var fortfarande mycket forskning kring kvinnligt åldrande men det där vet man. Så jag fortsätter gneta på. Tack och lov är det ju även något jag mår bra av och tycker är skoj!

När jag var klar med det där åkte jag 4-5 km norrut till sjön Gillfjärden i Uddebroö. Älskar att vara där! Lugnt och skönt och väldigt vackert. Sprang lite vattenlöpning innan jag åt lunch och slappade en stund. Avslutade besöket med ett skönt simpass.

 

Så lyxigt! Det här vädret och den här miljön gör att jag mår obeskrivbart bra! Hade jag kunnat hade jag stoppat tiden nu.

Mitt frukostsällskap gör ju inte saken direkt sämre heller. Jag vet inte vad hen heter så jag har döpt hen till Söta Rödis.

Kram från Ingmarie