Jetlagad utan att resa

Egentligen skulle jag (äntligen) haft semester nu. I 3 veckor. Men eftersom det är dom det är i sjukvården varje, varje, varje sommar så har jag skjutit på min ledighet och jobbar en utav veckorna. Det är utan tvång ( mina chefer är som sagt var guldklimpar🤩) utan jag gör det för mina kollegors och patienternas skull. Plus att det handlar om ett givande och tagande och det ger även (lite) extra betalt.

Mina extrapass blev enbart nattjobb. Jag har inga problem med att jobba nattetid men eftersom jag sover som en kratta dagtid så blir ”dagen efter” alltid en smula seg och jobbig.  Faktum är att jag avskyr den där känslan. Det känns som om huvudet är fullt av bomull och seg kola, kroppen är trög och tung och jag vet inte ens om jag är hungrig eller mätt.  😱 Dvs precis som jetlag! Vilket det ju på sätt och vis också är..

Men efter alla oräkneliga nattpass jag gjort så vet jag att det är så här det är och att det går över. Att bara såsa omkring gör allt värre. En timme simning i fina Flaten, lite yoga och meditation sen är jag åtminstone hyfsat på banan igen.

På fredag kl 07.30 går jag av sista gången innan några veckor ledigt och den dagens jetlag ser jag nästan fram emot!

Så här fint var det förresten vid 5-snåret i morse!

Kram från Ingmarie