Lekdag

Vara ledig mitt i veckan är bra fint! (Jag förtränger att jag därmed har en oledig helg…)
Egentligen finns det en massa andra grejer jag antagligen “borde” göra. Som t.ex packa tavlor till vernissagen, fixa i uteförrådet och införskaffa bl.a säng till Halmstad men jag prioriterade att leka nästan hela dagen. Vem vet när nästa tillfälle ges menar jag? Man måste passa på!
Vi har faktiskt varit i stan och köpt en del nödvändigheter både hit och till Halmstad i dag men just säng är inget man bestämmer så där bara hur som helst. Jag har också planerat hur min lilla hörna på konstrundan ska vara så det kommer bli bra! Jag hinner med det jag ska hinna med. Det är min filosofi.

Lekdag för mig är när jag enbart gör lustfyllda saker utan klocktider, stela ramar, planer och krav. De ska också absolut innehålla träning både för kropp och knopp.
Du som hängt här ett tag vet ju vid det här laget att jag är ruskigt bra på att ha lekdagar. För mig är det livsviktigt och det som gör att jag mår bra.

Just denna lekdagen började med en längre meditation för jag är med i en liten “utmaning” där man under 10 dagar lyssnar på olika mantra. Väldigt härligt! Oavsett vad man “tror” så påverkas kroppen av detta. Exakt hur beror en del på var du är i livet fysiskt såväl som psykiskt men de kan bl.a hjälpa till att hela, skapa lugn och balans. Om du provat så vet du vad jag menar om du inte testat så ge dig själv chansen. Det finns massor av appar, youtube-klipp och spår på Spotify  att testa gratis. Det är enkelt, kravlöst och helt fritt från biverkningar! (Och nej, det har inget med religion att göra!)

Efter frukost drog jag ut i skogen. Sprang omvägen bort till elljusspåret för att köra intervaller. Hade tänkt 12 x 2 minuter men de blev både 14-16 och till slut 18 st. Inte för att det egentligen kändes jättebra utan mest för att jag tyckte det var skoj och liksom härligt att få ta i och bli så där jättetrött!

Lite senare var jag på gymet och något rätt gjorde jag för benen blev som överkokta spagetti och hela jag genomsvettig. Det är väl så man vet att man tagit i? Haha

En sak hade jag faktiskt absolut bestämt att jag skulle göra i dag fastän jag vill mina lekdagar ska vara just planeringsfria.  Det är alldeles för många dagar sedan jag badade sist och min abstinens var nästan outhärdlig! Nu är den åtminstone lite stillad…
Dubbelt blött för det regnade också!

Har du lekdagar och hur är de i så fall?

Kram från Ingmarie