Köpenhamn dag 3

Det härliga med att vara ledig är att man inte behöver planera så himla mycket utan ta det lite som det kommer eller ändra på ursprungsplanen utan att hela tiden kolla på klockan.

Vår plan var att jag och Ulrika skulle ses och kuta till Copen Hill, möta upp Anders och min amerikanske vän Sam som också är här, bada och äta någonstans. Allt det där blev det men även så mycket mer.

Vägen till Copenhill är mestadels utmed vattnet förbi båtar i alla dess storlekar, de gamla industrilokalerna som nu är hippa kontor och butiker och vi tog även en tur runt Operahuset för att uppleva dess storhet.

Copen Hill syns på långt håll och är egentligen ganska ful. Det är en stor byggnad som de gjort en skidbacke på men även en enorm klättervägg (jag hade a-l-d-r-i-g ens velat testa den för jag fick svindel bara av att kolla!), ett café och en slags “trapp/sten-bana” man kan springa upp för.

Ser du klätterväggen?

Starten

Betongtrapporna är ojämna och sjukt jobbiga att ta sig uppför. Vad jag/vi då inte visste var att vi skulle hitta ännu fler bara några stenkast därifrån..

Väl uppe har man en makalös utsikt över hela Köpenhamn och ända bort till bron och Sverige.

Av en händelse hade jag zoomat in Google maps och hittat något som heter “Himmeltrappan”. Enl. Google skulle den vara stängd men det hade jag missat och tur var väl det för det var den inte.
Detta var galet mycket coolare än backen! Och ja, vi sprang även alla dessa trapporna upp som inte tar slut där bilden tar slut!

Trappan är vid en biobränslebyggnad och är dekorerad med 7449 eucalyptus-stammar.

Badet hade jag och Ulrika hittat av en händelse på vägen dit. Finns inte på Google maps kan jag avslöja så inte lönt du letar. Helt underbart och vi, dvs jag och Ulrika, var i flera gånger.

 

Vid detta laget var vi rejält hungriga och det var med nöd och näppe vi klarade oss de där kilometrarna till matställena vid Inderhavs-bron.

Helt klart värt att traska dit för!

Kaffet tog vi på andra sidan bron och det var även där vi sa hej då till både Sam och Ulrika. Jag kände mig både oerhört glad och väldigt, väldigt ledsen för helst hade jag velat fortsätta hänga med dem en oräknelig tid framöver. Så mycket prat, upplevelser och skratt på en och samma dag är sällsynt!

Jag och Anders fortsatte till “Runda Tornet” som är en av de kända byggnaderna i staden. 7,5 gånger går man runt tornet på “spiral-rampen”. En gång i tiden ska bl.a den ryske tsaren har ridit här och den danske kungen åkt med häst och vagn. Historierna är minsta sagt många! Utsikten är hur som helst fantastiskt och stället helt klart värt ett besök!

Allra längst upp finns ett litet observatorium

Klockan hade hunnit bli nästan 18 innan jag var på gymet och jag hade verkligen inga förväntningar på att det skulle kännas bra men tji fick jag. Det gick kalas!

Kram från Ingmarie