Fler närområdes-pärlor

Helsingborg måste vara den mest koloniträdgårds-täta staden vårt avlånga land har. Det finns minst 16 st på cykelavstånd från oss. Makalöst! Många av dem, kanske t o m alla, får man besöka under ffa vår och sommar och det är som att gå in i en sagovärld. Vi har ex Ringstorp Sommarstadu precis utanför knuten. Jag brukar se hela området uppifrån vår lya där på toppen av huset men idag såg jag allt från markplan och kan bara konstatera att det är en oas och en idyll som alla borde få uppleva. Så gulligt att jag dog gullighetsdöden flera gånger om..

En annan pärla som jag sprungit förbi flera gånger men besökt först i dag är Linneaträdgården i Maria Park.

Jag har egentligen inga bra ord för att beskriva detta stället men är/kommer du hit är det snudd på ett måste att besöka! Från början har det (tror jag) varit ett växthus som gjorts om till restaurang och butik och det är jättemysigt och otroligt vackert!
De som jobbar där har verkligen fattat vad service är och maten vi valde, veganska kikärtsbiffar med ljummen linssallad, picklad rödlök, citron & ajvar, var obeskrivbart god. Dessutom ingår både salladsbuffe, hembakat bröd och kaffe för 149 kr och i dag känns det otroligt billigt! Det går att välja vad man vill ha från “Dagens”, a la carte och Caféet. Man kan sitta både ute i den fina trädgården, i små mer privata växthus och inomhus och de har öppet året runt!

Jag har fattat att det finns de som tycker att under semestern ska/behöver man inte träna så mycket vilket för mig är helt obegripligt. Det är väl då man har som mest tid både för det och för att återhämta sig?
Nu gör jag nog egentligen varken mer eller mindre mot när jag jobbar men den stora skillnaden är att jag slipper att passa tider, slipper stressäta och jag kan ta en powernap precis när jag vill vilket för mig är höjden av lyx.

I dag blev det först fartlek i Olympiaparken. 30 x 30-30 sek för att väcka liv i benen.

Plus ett riktigt bra simpass. Fick världens feeling trots, eller kanske tack vare, att det var knökfullt i bassängen. Tydligen ganska vanligt när semestrarna är slut och folk ska försöka döva sitt dåliga samvete. Men det brukar gå över enl en säker källa. Ungefär som på gymet med andra ord. Själv är jag för lat för att sluta träna för absolut inget är ju jobbigare än att försöka komma igång igen.

Kram från Ingmarie