Behålla jämnvikt

Min personliga uppfattning är att fler skulle må så himla mycket bättre om de hade mer balans i livet. Om aktivitet och vila vore lite mer i harmoni och följdes åt. Det går ju liksom inte att köra intervaller hela tiden inom allt man gör. Hemma, på jobbet, på träningen och kanske t.om även på sätt och vis när man sover genom att man sover för få timmar för att “hinna” allt. Då blir bl.a binjurarna snart utmattade och kroppen överkokt. Men det funkar inte heller att vara för passiv och inaktiv för då blir det tok på det hållet. Då slaggar det mesta igen och både rostar och segar ihop. Ja så tänker i alla fall jag. Yin och Yang. Plus och minus. Därmed inte sagt att jag är expert på det där. Men jag är åtminstone ruskigt medveten och strävar hela tiden mot den där mittlinjen.😊

Därför var det så perfekt att hinna med både en powernap och ett Yin yoga-pass denna söndag för hela helgen, ja hela veckan om man ska vara petig, har varit superaktiv. Bara roliga grejer men är bägaren full så är den full även om det är guld i den. Bästa  Annelie tyckte precis samma.💕

Precis innan hade hon aktiverat sig med gräsklippning och jag med gym.


Och innan dess hade vi tillsammans aktiverat oss med ett hejdundrande härligt Swimrun-pass! ( + att jag cyklat 15-20 km bara för att komma dit och hem.) 

Vi testade en del nya vägar och fick till simsträckor på allt från 150 m till 1 km. Goa grejer det där och en obeskrivbar frihetskänsla! Totalharmoni!

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Ser nästan tropiskt ut på bilderna. Var skedde detta swimrun?

  Jaså, du tar också powernaps. Har också börjat med det med gott resultat. Efter lunch under ett flerdagarslöp tar jag en kort slummer. Krafterna kommer åter och antalet sovtimmar kan minska.

  • Ingmarie

   Vid/runt Skrubba koloniförening och sen vidare runt Flaten. 🙂 Mina favvohoods.

   Ja powernaps har jag hållit på med länge. Gö så fort det finns möjlighet. 10-40 min. Guld värt!

 2. Ja balans är bra grejer 🙂 Jag tror att man mår mycket bättre av lagom mycket av allt, än av “allt eller inget”-tänket. Både motion och vila, både bra mat och glass.

  • Ingmarie

   ja precis. När det gäller mat tror jag dock på övervägande bra mat. 🙂

Comments are closed.