28 grader i december

Jag ser bilder och läser om snö, halka och isande vindar i Sverige och känner mig ännu mer tacksam över att jag valt att vara där jag är just nu. Mår väldigt mycket bättre av solen och värmen än mörker och kyla. Jag grejar det sistnämnda men det är liksom som om något dör i mig under vinterhalvåret. På riktigt! Och så vill jag inte ha det. Bor väl helt enkelt i fel land mellan november och april.😜 Så det är mycket därför jag “flyr” varje år och är här. I sol och +28 grader. Jetlagen gjorde att jag vaknade strax efter kl 04 😳 så det blev tidig yoga och frukost. Tack och lov vaknade Anders också tidigt så jag slapp vara vaken ensam. Blir så trist att babbla med sig själv. 🙄 Det konstiga är att vi borde ju vara snortrötta men istället har vi båda en släng av överskottsenergi. Särskilt jag….Sömn kanske är överskattat?

Skojar!

Jag vet att detta är tillfälligt, övergående och liksom ingår i jetlag-paketet så det är bara att hänga med.

Anders är nästan kry men ryggskottet besvärar honom så han tar det lite easy och väljer promenader framför att kuta. Det gör dock inte jag. Hittade nya fina stigar i Kings Park. Tack och lov för Google maps och vattenhål annars hade jag nog irrat runt där fortfarande med väldigt torr strupe.

Vi har testat gymet också. Eller ett av dem. Anytime fitness har massor av gym att välja på. Därför vi valde dem.

Perth är som sagt var en fantastisk stad. Många grönområden, vackert, trevligt, omväxlande, mycket att se och göra och väldigt välorganiserat. Bl.a har man ett buss-system som kallas CAT som gratis tar en genom hela centrala staden. Hur smart som helst och ett vansinnigt bra sätt att få bort en stor del av trafiken på.

Själva shoppingkärnan kallas CBD och är ett myller av gågator och torg. Plus jul-blingbling och julgranar i alla möjliga varianter förstås.

På hemvägen från gymet åt vi på samma hak som i går. Varför liksom ändra på ett vinnande koncept? Lika gott och mättande i dag!

Samma med bassängen. Lika härlig och bra i dag! För ca 40 spänn kan man härja runt hur mycket och hur länge som helst där. Inkl dusch! Någon har fattat att friskvård inte ska kosta dyra skjortan.

I morgon drar vi söderut för vårt första lilla “uppdrag” här. 😄

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Alltså jag känner så igen mig i det du skriver. Om att bo i fel land på vintern och att en del av en dör. Jag känner precis lika. Och tror ingen riktigt förstår hur mycket jag fryser. Jag är inte i behaglig temperatur mellan september och mars (oavsett mängd kläder, och tro mig jag har många lager!) utom när jag tränar. Kanske därför jag älskar att träna…

    Jag borde också börja fly vintern!

    • Ingmarie

      Nej det är bara vi som förstår som förstår. 😉 För mig är det inte bara kylan utan även mörkret.Det kan inte vara sunt att vilja gå och lägga sig kl 16. :-O
      Och jag hade nog inte tyckt det var så kämpigt heller om somrarna hade varit just somrar. Nu är dte liksom en slags höst året runt ju…
      Så JA, du borde fly vintern!

Comments are closed.