Inställt

Det blir inget swimrun-race till helgen för nu är även Utö inställt.

Som jag fattat det är orsaken problem med att få tillstånd. De trodde det var ok men det var det tydligen inte. För mycket folk på samma plats helt enkelt.
Tråkigt förstås men det är inte mycket mer att göra än att gilla läget. Swimrunna kan jag/vi ju göra ändå.😀

Men nog är det bra märkligt att folk kan få trängas på Gekås, på restauranger, på tuben, på bussen och  i köpcentra men inte spridas ut på flera kilometers omkrets ute? De som vill sporta ute är dessutom ganska garanterat friska människor med ytterst få riskfaktorer.

Men kanske jag bara missat någon viktig info om logiken i det hela….?

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

 1. halvjurist

  Alltså, “logiken” är att ordningslagen täcker vissa typer av arrangemang. Att gå och shoppa på Gekås eller köpcentrum, gå på restaurang, och åka tunnelbana eller buss är inte sådana arrangemang och omfattas således inte av ordningslagen. Det finns inget annat spelrum inom dagens lagstiftning för att begränsa shopping och kollektivtrafik (restauranger kan stängas utifrån smittskyddslagstiftning, vilket ju händer ibland). Det handlar inte om att man tagit sikte särskilt på motion och tycker att det är viktigare att motverka just det, utan om att det är just t.ex. konserter, fotbollsmatcher och lopp som polisen över huvud taget *kan* göra något åt.

  Håller med om att det smittskyddsmässigt inte är logiskt, men ordningslagens syfte var aldrig att hantera pandemier, så det är en del mygg som silas bort och kameler som sväljs.

  Själv sprang jag Lidingöloppet själv i skogen häromdagen. Det var också fint, på sitt sätt.

  • Ingmarie

   Jo jag förstår det men det känns ändå ologiskt. Och både sorgligt och tråkigt. Roliga saker gör oss glada och höjer immunförsvaret. 🙂
   Bra gjort att springa LL själv! Så vackert där!

Comments are closed.