Backar, bad och värmare

Jag förstår inte varför jag envisas med att “glömma bort” backträning på sistone men det har jag. Inte för att jag inte vill eller ogillar det utan jag glömmer faktiskt bort det. Jag gillar ju backar! Särskilt långa, sega och branta. Eftersom jag vägrar skylla på åldern så tror jag helt enkelt det beror på att det finns så mycket roliga löp-pass att just backpassen helt enkelt hamnat i skymundan mellan några andra pass.

I dag blev det i alla fall av.

En av de mest säkra backarna, både när det gäller halkfritt, moddfritt, trängselfritt och lagom längd, ligger några kilometer bort. Dvs på perfekt uppvärmningsavstånd.
One way är den ca 250 m. Jag hade tänkt 10 varv (à 500m),  ändrade till 12 när jag höll på och slutade på 15. Så kan det också bli…

Vägen genom skogen till Hellas är ca 3 km och bitvis snorhal. Nu för tiden, särskilt på helgerna, är det dessutom väldigt många som går/springer/cyklar där. På något vis lyckades jag ändå ta mig dit på hojjen nu i eftermiddag utan att ens halka. Målet var sjön.

Jag hade såklart kunnat välja Söderbysjön men just i dag hade jag lyckan att få sällskap av ett gäng härliga tjejer! Sånt tackar jag aldrig nej till för även om jag gillar simma själv så gillar jag även att ha sällskap. Det är väl kontrasterna och variationen som gör att allt blir så mycket bättre?

0.9 grader i vattnet, någon minusgrad i luften, vindstilla och vackert så det nästan gjorde ont.

Det är mycket “jobb” för en kort stunds njutning (3-4 minuter för min del just i dag) men så värt det!

Jag klarade förresten cykelturen hem också. Med pannlampa. Och handvärmare! Jösses vilken bra grej! Varför har jag inte fixat sådana innan? Tack Veronica! Nu vet jag vad jag ska införskaffa omedelbums!

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. Handvärmare? Tell me! Behöver hela utrustningslistan för att fortsätta bada med stil 😀
  Men 0,9 alltså, jag får lite nervöspirr i magen. Vi ska få minus 10 i helgen och vågar inte ens tänka på vad det gör för vattentemperaturen….

  • Ingmarie

   Det finns en massa olika varianter. Även flergångs.Googla så hittar du! Jag ska börja med engångs.
   Största problemet med ökad kyla är att det blir is i vägen så ta med hammare!

Comments are closed.