Att ta hjälp

Det här att ha PT och coach, är det nödvändigt?
Egentligen inte men vill man utvecklas, utmanas och inspireras är det grymt bra! Tycker i alla fall jag. Under förutsättning att man får hjälp av någon bra vill säga. Det kostar en slant men jag ser det som en investering i mig själv och mitt välmående.

Min PT på gymet, Rafael, är guld värd. Jag hade aldrig vågat lyfta så tungt som jag gör med honom. Faktum är att jag hade inte ens trott jag kunnat… Jag hade heller aldrig testat alla nya roliga övningar han lär mig.

Simning är en teknik-sport som kräver hjälp utifrån för att få kläm på. I alla fall för mig och de flesta andra simmare som jag känner. Det har varit klent med coach-pass pga nedstängningarna, förutom det i lördags, men i dag blev det igen med coach Ulf. Hurra!

Superskoj och väldigt “nyttigt”. Jag har lagt till en massa ovanor när ingen kollat mig och korrigerat. Förhoppningsvis är det lite bättre efter i dag…

Sen är det såklart extra kul när man samtidigt får träffa några av sim-kompisarna igen. Som t ex Josefin!

Kall-bada/simma klarar jag dock utan hjälp. Det är ju heller inget jag gör för att utvecklas utan mer för att jag mår väldigt bra av det. Jag går helt på känsla och gör vad som känns bäst för dagen men en sak är säker, jag ångrar aldrig ett kall/is-bad. Särskilt inte ett sånt här…

Har du någon coach/PT?

Kram från Ingmarie

4 Comments

  1. B.J.

    Noops, har ännu inte anlitat någon PT. Tittar däremot gärna på hur andra utför sina övningar och hur de använder redskapen….och anpassar det sedan till mina egna förutsättningar. Vi är ju alla olika.
    Har lärt mig att det är egentligen bara den egna fantasin som sätter gränserna. Och det gäller förresten inte bara träning 🙂

    • Ingmarie

      Så är det också! Det som jag tycker är bra med PT, och skillnaden mot att kolla andra vilket jag också gör, är att jag får hjälp med att göra rätt. Och våga lyfta tyngre. Lyfta tungt och göra fel är ju ingen superbra kombo…Och lyfta tungt behöver man när man är 50+!

Comments are closed.