Om det där viruset och om energikickar

Hanna skrev ett så fint inlägg om det här med att blogga. Om att det är lite som att sitta i någons vardagsrum och diskutera saker och fastän man tycker olika så respekterar man varandra. Tack och lov har jag inte fått några elaka eller hatiska kommentarer på bloggen men desto mer på Fb. Framförallt nu när jag ifrågasätter både restriktioner och de sk vaccinen.

Samma Hanna delade ett annat väldigt bra inlägg ang. restriktionerna  och om nedmonteringen av vården. Tusentals (!!!!) IVA-platser har försvunnit sen 1990-talet trots att vi har en ökande befolkning. Det säger sig själv att det blir kaos. Jag rekommenderar även detta klipp med läkarna Sven Roman och Nils Littorin i samma ämne. Att viruset finns och att man kan bli sjuk av det vet jag, men man måste komma i håg att 99,9 % inte blir farligt sjuka om de blir smittade. Allvarligast är det för de som är 80 + men helt ärligt är de flesta virus farliga då. Plus att man högst troligt har en hel del andra riskfaktorer. Media har verkligen lyckats göra många människor livrädda och jag tycker det är fruktansvärt när det faktiskt inte är befogat.
Vill man ha mer statistik så rekommenderar jag att kolla ex. vad virologen Ann-Cathrin Engwall, läkaren Sebastian Rushworth och ovan nämnda Nils Littorin skriver. Tänk om man varje dag hade skrivit hur många som dött av rökning, cancer eller diabets. Och hur många som fått diagnosen cancer, diabets, högt blodtryck eller fetma. Vilket liv det skulle blivit! För jag lovar, det är många fler som dör av det än av viruset. man kan också fundera på varför man inte pratar någonting om att förebygga när man vet både riskfaktorer och vad som hjälper. Kan det vara att läkemedelsindustrin än en gång styr? Det är ju i så fall inte första gången. Lobbyismen är gigantisk.

Om sjukvården inte vore så nedmonterad hade detta inte varit ett så stort problem. Nu sliter vi som tokar varje pass. Men det gjorde vi innan också. Det är inget nytt.
Varje gång jag tränar tänker jag vilken tur det är att jag har den ventilen och det sättet att skapa kraft och ork på.
Som i går i skogen.

Och i dag med Kari och Sälka!

Fortfarande bara lugnt för det där ryggskottet är inte helt borta. Dessutom har spinningskon klämt ena foten på ovansidan så någon sena är irriterad. Märkligt hur det kan bli! Men det går över och jag är inte särskilt orolig. Löpskorna gör i alla fall inte ont!

Kallbad med vänner är alltid rätt! Finns nog inget det inte botar. 6 grader i vattnet och 3 i luften i dag. Vart tog våren vägen och vaddå sommartid?

Kram från Ingmarie

 

6 Comments

  1. Imorgon ska vi få 17 grader. Det är ju inte ens vår, det är ju nästan sommar! Typiskt att jag har en massa möten och inte kan tidväxla :O

  2. Tack för länkarna! Satt idag och hoppades på att du skulle skriva ett inlägg om ämnet. Kände mig lite ensam efter mitt senaste inlägg. Fast jag vet att jag inte är det. För mig är det inte konstigt att det blir kaos i sjukvården, så underprioriterad som den är. Undrar om det kommer få politikerna att vakna.

    Träning är min ventil med. Fast just idag tränar jag inte eftersom jag är yr i huvudet. Har konstaterat att det nog är kristallerna. Funkar okej så länge jag inte rör på huvudet åt något håll.

    • Ingmarie

      Du är inte ensam vännen!

      Men vad jobbigt med yrsel! Hoppas det går över fort!

  3. Träning är en fantastisk ventil på så många sätt. Ikväll blir det yoga för min del, det behövs efter gårdagens pass med Runacademy (omg – jag trodde jag skulle avlida…).

Comments are closed.