Inte min kopp te

Det här att jobba natt har både sina fördelar och nackdelar men jag ska verkligen försöka undvika det nu på ett tag. vara en sengångar-zoombie med bakis-och jetlag-känsla är verkligen inte min grej!🥺
Vi hade det dock lugnt i natt men det hjälper ju inte för vaken måste man ju vara oavsett. Var så trött när jag slutade att jag nästan inte orkade ta mig därifrån. 😴😴😴 Du vet så där så man önskar det gick och trolla sig hem. Å andra sidan kan jag vara det efter ett “vanligt” pass också….🤪

Bästa sättet för mig att få igång kroppen efter nattsudd är att simma. För mig känns tanken på “stötar” från löpning, styrketräning och t.o.m cykel liksom helt fel. Vatten är så “snällt” och det går liksom att köra på fastän det inte är alls lika slitsamt som om jag gjort något på land. Kan låta märkligt men det är så jag upplever det.
Jag kom dessutom på en bra tid så det var gott om plats i utebassängen. (Önskar f.ö de kunde vara öppet många veckor till…)

Gott om plats var det i sjön i går också. Men det brukar det ju vara. Betydligt kortare sim än i dag men minst lika härligt!❤️🤩

Gjorde det mest för att jag faktiskt längtade och som en fin “avrunding” på träningen jag gjortföre. Sprang (en omväg) till Sofo-gymet där jag körde ett riktigt bra och kul pass. Dvs som det i princip alltid blir där antagligen bara för det är en så inspirerande miljö!🥳

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Finns hur många studier som helst om (hälso)nackdelar associerade med nattarbete. En del klarar det bättre än andra. Speciellt yngre kommer undan med det (som med mycket annat) på ett bättre sätt.
  Verkar som man märker av de negativa effekterna först när man varit borta ifrån det ett tag. Kommer själv aldrig gå tillbaka till nattsudd i samband med oregelbundna arbetstider. Hur mycket dom än betalar…

  • Ingmarie

   Så är det absolut! Och allra värst är det väl med 3-skift. Jag hade inga som helst problem när jag var yngre och har kollegor som det funkar jättebra för. Jag mår inte bra av att gå upp för tidigt heller men det är tur vi är olika! 🙂
   Förstår att du inte vill tillbaka till nattsudd. Vårt natt-ob är f ö ett hån liksom kvälls- och helg- ob:et…

Comments are closed.