(O)social träning

Man skulle kunna tro att simning är extremt osocialt eftersom man mest har huvudet under vatten och därmed får lite svårt för att prata men faktum är att simning är en super-social sport! Dessutom blir det nästan alltid både roligare och bättre träning när man är (minst) två stycken. När man jobbar så knasigt som jag gör är det dock svårt att hitta någon som kan när jag kan. Inte ens de med lika knasiga tider kan alltid för de jobbar på andra knasiga tider än mina knasiga. Haha!
Nu simmar jag ju såklart ändå och jag ska erkänna att ibland låtsas jag att jag har någon kompis med mig. Tänker vad hen skulle sagt och gjort och kan faktiskt t o m inbilla mig en slags kompis-energi! Jo, jag vet att jag är både lättroad och lättlurad när det gäller träning men ibland är det inte så himla dumt ändå.
I dag körde jag solo. Hade (nästan) egen bana i 50-metersbassängen så det kändes lyxigt som attan!

På gymet tränar jag alltid själv. Förutom när jag kör med PT-Rafael. Har jättesvårt för att träna med någon annan. Avskyr att stå och vänta och anpassa tempo när det gäller just styrketräning. Jag pratar i princip aldrig med någon medan jag håller på. Och kollar absolut inte i mobilen. När jag är där så tränar jag. Efteråt kan jag dock babbla både länge och väl. I går sa jag inte ett pip till någon. Eller jo, “hej” och “hej då” till de i repan.

När det gäller löpning har jag egentligen inget som helst behov att kuta med andra även om jag uppskattar de gånger det blir. Indoor Running är en slags blandning. Alla kör ju eget tempo men tillsammans med ett stort gäng. Särskilt mycket snack blir det förstås inte, förutom av mig då. En himla bra träningsform för alla kan vara med! Ingen blir avhängd och alla kommer först! Men jag tror jag vinner när det gäller att svettas…

Vill du vara social på din träning?

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Det är få i min närhet som tränar på mina “knasiga” tider…eller tränar överhuvud taget faktiskt.

  Skall jag vara social under löpning blir det i så fall i telefon, som jag i princip ALDRIG bär med mig (utom de gånger jag väntar viktiga telefonsamtal och måste ta med mig kontoret ut i löparspåret 😉 ).

  På det lokala (ute)gymmet är vi dock ett gäng gubbstruttar som ibland råkar vara där samtidigt. Då blir det gärna lite babblande mellan seten.

  • Ingmarie

   Det är ju en ganska smart grej annars! Att prata i telefon samtidigt!Om personen man pratar med pallar att man flåsar lite. 😉 man kan ju å andra sidan “springa tillsammans” via telefon med någon annan som springer. 😉

   Och vad kul att ni är några som utegymar ihop!Även om det är oplanerat. Heja er!

Comments are closed.