Lighthouse och lite annat

Jag blev väldigt hastigt och lustigt sugen på Lighthouse-rundan i dag! Tror det hade med vädret att göra. Solen sken och det var inte mycket vind( för att vara här vill säga🤪) och då går alla mina cylindrar igång direkt.

Lägg till ett par pigga ben och det var liksom inget att fundera på! Det blev precis så soligt och svettigt som jag ville!😀

Som jag brukar så förlängde jag till 15 km och trots att det känns som jag är i sämre form än i april- maj när jag var här då hade jag i princip exakt samma tid som mitt PB då. Blev minst sagt förvånad! Men såklart också glad!🤩🥳

Styrketräningen går också bättre och bättre. Kan lägga på mer och mer vikt. Även på marklyft. En övning jag har sjukt stor respekt för! Jag vet egentligen inte varför, jag gör den ju “rätt”, men den är knepig på något konstigt vis. Kanske för att den är skoningslöst tuff och “avslöjande”.

Har såklart badat också. Märkligt det där hur jag kan längta efter isbaden när jag är hemma mitt i vintern men här, där det ju faktiskt är varmt, vill jag det ska vara ljummet och varmt och skulle aldrig få för mig att gå ner i en isvak. Hjärnan alltså….

Fredagar är också hemresa för vissa och ankomst för andra så nu är det nya häng här igen. Roligt att se alla förväntansfulla! Och för all del smått förvirrade. Men snacka om att få en cool första kväll!

F.ö är jag förskräckt och förtvivlad över det som håller på att hända i världen (igen) med nedstängningar, krav på vaccin-pass för att ex få resa, vara med på event och demonstrera. I flera länder sker polisvåld, man har skapat läger, folk avskedas och/eller blir avstängda och kontrollerna på vad man gör ökar. Varför nu? Varför ö h t? Har människor helt glömt historien och märker inte vad som håller på att ske? Jag har en f.d kollega som inte tagit sprutorna och tvingas ha munblöja på precis hela sitt arbetspass (hen jobbar natt så det är många timmar), hålla två meter till alla, hen får inte vara med på möte eller utbildningar och måste äta/dricka i ett enskilt rum. Nu har hen “misskött” sig genom att inte ha haft munblöjan på precis hela tiden och har därför både blivit varnad och avstängd från jobbet. Ja du hör ju! Det här handlar inte om vår hälsa, det handlar om makt. Hen har varit “hjälte” ända fram tills nu. Nu är hen plötsligt livsfarlig!

Sen kan man ju fundera på hur det här viruset kunnat vara så extremt selektivt? Först tar den bara gamla och svaga. Sen medelålders och sjuka. Sen medelålders “friska”. Sen unga friska och nu friska barn. Snacka om smart virus!

Nu har det ju dessutom visat sig att de där sprutorna visst inte var så himla effektiva. Efter 5 månader har du ingen som helst effekt kvar av det som ev. var. Att ett läkemedel som det hittills kommit in över 84000 (!!!) biverkningsrapporter (i normala fall är det max 7-8000/år över samtliga i Sverige) får fortsätta ges är inte bara en skandal. Det är även högst märkligt. Sen undrar jag hur de kan påstå att de är säkra för ex barn, ungdomar och gravida? Hur har de snabbframkallat de bevisen och ffa på vem? Vad är förresten de sprutade så rädda för? Om injektionerna fungerar behövs inga pass. Fungerar de inte behövs heller inga. Simple as that!

Enl. FHM dör i stor sett ingen av covid längre och de som dör är mest vaccinerade ändå ska man utesluta de som inte lyder och tar sprutorna. Jag får inte ihop logiken. Eller förresten, det finns ingen.

Läs även gärna ex  Hannas sammanfattning.

Ja, jag tycker detta är fruktansvärt och jag hoppas sanningen snart kommer fram. Innan allt för många har skadats.

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

 1. "Herr" Jóhansson

  Om man för egen del skall försöka hitta något positivt med galenskaperna som sker runt om oss, måste det vara att löpningen går i högre tempo med lite ilska i kroppen. I alla fall de första kilometrarna, ilska har ju en tendens att försvinna efter ett tag i löpspåret 😉

  Hur ligger det till med munskyddskravet innomhus där nere i Spanien? Snackas det om ett snart upphävende, eller verkar det bli kvar tills vidare?

  • Ingmarie

   haha! Ja det är sant! Ffa är det väl tur vi har träningen så all frustation inte stannar inombords!

   Munskyddskrav inomhus och inte hört något annat. Men det är ju bara ett spel för att det ska se bra ut. Folk har munblöjorna på armen, i fickan, i väskan osv och använder om och om igen. Jag också. Fuskar dessutom och har det nedanför näsan. Haha!

Comments are closed.