Sömnlös och förvånad

Den där parkfesten i och utanför hotellet  jag skrev om i går blev ännu värre än vad jag någonsin kunde tro. Fram till kl 02 spelade live-band och DJ så högt att både rutor och väggar skallrade. Nej, jag skojar inte!

Stängda fönster och öronproppar hjälpte inte ett skvatt. Det var hemskt! Hur jag än gjorde kunde jag ju liksom inte komma från oväsendet.😱 Förstår mer än väl att högt ljud och sömnlöshet är tortyr-metoder.

När musiken väl slutat så skulle ju alla skräniga gäster gå därifrån och sen började de riva alla staket vilket inte är ett tyst arbete om nu någon tror det… Hur ett hotell med övernattande gäster ens tänker tanken på att ha ett sånt här arrangemang är helt obegripligt för mig!  Inte ett ens ett litet varnings-pip om det hela heller så man åtminstone haft någon som helst chans att fly.  Tur i oturen att jag var ledig i dag. Vågar inte ens tänka tanken på hur det hade varigt att jobba med min zoombie-hjärna i dag!
Jag sov max 3-4 timmar och kände mig helt snurrig och groggy när jag gick upp och ut för min morgonyoga. Sa förstås i från om hur jag haft det till personalen men de svarade bara att ”det var ju inte bra”. 😵‍💫🙄

Nej det är det verkligen inte!

Trodde jag skulle få uppleva tystnad och lugn här men istället har det mest varit sömnlösa nätter pga fiskmåsar (de är läskigt många), raggarbilar, party och de där gatusops-traktorerna kl 05 på morgonen. Måtte jag palla 2 veckor till… Tack och lov för att jobbet är ok och naturen så vacker!

Egentligen ville jag bara lägga mig igen efter frukosten men att vända på dygnet är ingen smart lösning så jag har kämpat på. Löpningen och utegymmandet gick riktigt bra och även om jag inte blev direkt piggare så blev jag i alla fall gladare och mindre arg.🤪

Spradan piggade dock upp åtminstone tillfälligt!

Snortrött eller ej så gjorde jag utflykten till Örebro som planerat, vill ju passa på att göra något de få dagar jag är ledig, och det är jag glad över för staden förvånade! Den var mycket finare än jag trodde! (Har bara varit i utkanterna innan i samband med tävlingar.)

Jag kollade på Open Art-konsten, slottet, de helt galet pampiga husen vid vattnet, gick på gågatorna i stan, besökte supergulliga Wadköping och den makalöst fina stadsparken.. Wow alltså! Allt rekommenderas! Kunde omöjligtvis fota allt men här är några glimtar.

Det jag nog ändå är mest förvånad över denna dag är dels att jag fortfarande är vaken och dels att tåget var i tid både till och från Örebro! Borde jag gå och köpa en Triss-lott?

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

  1. Men usch vilken natt! Fiskmåsar har jag lärt mig att stänga ute efter vår flytt till fiskmåsland, men alltså partaj och skrän! Värsta! Glad att du överlevde!

    • Ingmarie

      Jag är fortfarande lite chockad faktiskt. Det var en upplevelse jag lätt hade kunnat vara utan…

  2. Anette Ahl

    Vilka utmaningar, jag tror att långsiktigt kan de ge verkan som är upplyftande, Vad tror du? Kram Anette Ahl

    • Ingmarie

      Tveksamt. Sömnbrist kan väl aldrig vara bra? Rent psykiskt vet jag redan att jag “står ut” med ganska mycket men kanske det gjorde mig en smula tåligare? Eller inte…

Comments are closed.