Hur man (nästan) står ut med rumpskav

Som du vet har jag svårt att förstå hur man kan sitta ner allt för länge. Mitt rumpskav kommer inom 15 minuter när jag måste sitta still som i en bil (bl.a därför jag föredrar tåg) så då gäller det att förbereda sig väl både fysiskt och psykiskt!

Eftersom plikten kallar behövde vi ta oss tillbaka till Stockholm och eftersom vi nu har en (bil-)Tiger så var ju färdmedlet givet. 😁

Innan avfärd rastade jag av mig i skogen. Både på platten utmed Nissan och i backarna till/på/från Galgberget. Vindstilla, lite fuktig dimma och dis, frisk luft och gudomligt vackra färger. Inte ens 48-timmarsträningsvärken (sen styrkepasset i söndags) kunde förstöra det!

När vi tog oss uppåt landet stannade vi riktigt många gånger både för att sträcka på benen, gå på toa, käka, lämna några dokument och (såklart) bada! Det är minsann inte alla som badat näck en oktober-dag vid Näsudden utanför Värnamo. Men jag har!🥳

Rumpskavet slapp jag inte men det var väldigt mycket lättare att stå ut med när turen blev så här!

Gillar du att färdas med bil?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Färdas i bil som transportmedel är väl “sådär”. Beror mycket på vem/vilka man åker med.

  Men gör man själva bilresan till huvudnumret, är lite flexibel och tar sig tid till att stanna till på, såväl planerade som oplanerade, roliga och intressanta ställen (som att ta ett dopp i någon vacker sjö, typ 😉 ), ja då förvandlas bilen från ett rent transportmedel till frihetsinstrument.

  Har kört mycket i europa. Jobbade ett tag i Tyskland och tog då chansen att se mig om ordentligt.

  Kört ner till Spanien några gånger, å då blev det inte den rakaste vägen precis 🙂

  Annars, om man bara skall transportera sig från A till B så är ju flyg överlägset på längre sträckor och tåg/långfärdsbuss på medellånga.

  Cykel funkar finfint på kortare distanser och transportlöp/promenad på kortkorta….när vädret tillåter alltså.

  • Ingmarie

   Håller helt med!
   Jag ser nästan alltid en bilresa som en färd från A till B men måste jobba på att ändra det tänket.(Har en dröm om att ta mig genom USA öst till väst eller vice versa nämligen. Men måste få ihop pengar först. :-D)
   Bila till Spanien är också en dröm!Hur lång tid tog det?
   Alltså du verkar ha gjort så otroligt många roliga saker hittills i ditt liv!

 2. "Herr" Johansson

  Bilvägen till södra Spanien är ungefär 400 svenska landmil. Pressar man på (hur trist som helst) går det att klara på 2 övernattningar.

  De gånger jag tagit bilen, har det gått på ungefär en vecka. Stopp hos vänner i Tyskland, roliga/intressanta museer, monument m.m.

  Håller man sig borta från motorvägarna finns det hur många trevliga små byar som helst på vägen. Du vet sådana där småputtriga som man efter en övernattning egentligen inte vill lämna 😉

  Att bila från kust till kust i USA var en ungdomsdröm som aldrig blev av för min del. Var ju nästan 40 innan jag kom dit första gången. Nu vet jag inte om jag vill (eller vågar?) åka dit. Dom har ju på senare år skaffat sig en del inrikesproblem som behövs redas ut först.

  Vad gäller det där med att göra roliga saker i (och med) sitt liv kan man ju lugnt påstå att du själv inte heller “ligger på latsidan” precis. Det gäller att passa på medans man kan. Typ 😉

  • Ingmarie

   Jag får be om tips på fina och bra stopp!

   Ja USA har mycket problem men faktum är att jag aldrig känt mig osäker där trots att jag varit på en hel del skumma platser.Eller så är jag bara naiv… 😀 Jag upplever det nästan som att Sverige blivit lika galet emellanåt. Är man på fel plats vid fel tidpunkt så kan vad som helst hända.Inget ställe känns liksom helt säkert. I USA vet man liksom mer vilka områden man ska undvika.men säker är man aldrig….Jag vägrar också att låta rädsla begränsa mig om det är något jag vill göra. 🙂

Comments are closed.