Aldrig aldrig

Som du vet är jag ingen vidare morgon-människa men om det alltid så här skulle jag allvarligt fundera på att försöka bli det!

Man ska ju som bekant aldrig säga aldrig… När jag tänker efter är det galet många grejer jag “aldrig” trodde skulle hända som hänt. Du har säkert samma!

Jag trodde ju t ex inte för ett år sedan att jag skulle hamna här i Åhus, börja jobba på IVA igen eller gå en ATLS-kurs. Livet alltså! Det svänger verkligen! Ibland vare sig man vill eller ej men det mesta är trots allt självvalt.
Kursen tog slut i dag och jag är så himla tacksam att jag fått vara med. Grymt bra och lärorik! För dig som undrar vad den egentligen handlar om så är det kortfattat hur man tar emot trauma-patienter.
En enkel förklaring och definition av trauma i litteraturen är:
Trauma är grekiskans ord för sår eller skada, som kan vara fysisk eller psykisk. Inom akutsjukvården används ordet trauma om en allvarlig kroppslig skada som är orsakat av yttre våld. Misshandel, trafikolyckor, fallolyckor, klämskador och brännskador är vanliga typer av fysiskt trauma.

Jag förstår att det kan verka lite skumt och knasigt att man tycker sånt är “skoj” men som jag beskrev i måndags så gillar jag dessa (oftast) korta, intensiva och oförutsägbara situationer.

Efter sådana här intensiva dagar blir det också ofta lite pyspunka för mig därför var det perfekt att simma när vi var klara. I vattnet rinner liksom allting av  mig.

I morgon är jag ledig och på fredag ska vi “få” (läs betala för) våra nycklar till vårt så kallade fritidshus. I verkligheten är det varken eller för det inte ens ett hus och kommer nyttjas även vid arbete.

Kram från Ingmarie

2 Comments

Comments are closed.