Vettiga (?) dagar

Det här att vara ledig samtidigt som det är sol, varmt och ljumna vindar är ruskigt lätt att vänja sig vid. Åtminstone för mig. Jag hade lätt kunnat ha det så här året runt. Men det betalar ju dessvärre inga räkningar. Inte känner jag mig särskilt “samhälls-nyttig” heller och det tror jag vi alla behöver faktiskt. Exakt hur spelar nog ingen roll men vi människor verkar må bäst om vi liksom har en uppgift och ingår i ett sammanhang och “gör” något. Dvs att vi känner att vi är behövda. Vad tror du?

Det enda “vettiga” jag gjort dessa sista dagar är att bjuda vänner på mat och varit på husvisning x 2. (Dock tveksamt om det ingår i “vettig sysselsättning” eftersom vi mest kollar för kollandets skull och för att bilda oss en uppfattning om vad vi ev vill ha.) Sen är det jag som gör frukost och tar ut dynorna och jag väljer att kalla det att vara behövd även om jag vet att Anders klarar det där utan mig. Haha!

Träning är absolut en vettig sysselsättning tycker jag. T o m livsnödvändig! Så det räknas i detta drönarliv. I går blev det löpning i skogen och simning i havet. Vattnet var helt stilla och så klart att jag såg varenda sandkorn, tångblad och fisk. Skithäftigt!

Det bästa är nog ändå att inte behöva frysa när man kommer upp utan kan torka i solen.

I dag sprang jag till Friseboda men i stället för all sand på Skåneleden så valde jag att ta Sydostleden. Det är en cykel-led med sju etapper och jag är lyrsik! En hel del asfalt men också fina grusvägar. Nu när det är varmt så är ju mina fötter glada och grejar asfalt i princip hur mycket som helst. Visst är det märkligt? Eller inte. Är man solcellsdriven som jag är så är det kanske helt naturligt… Jag är sjukt sugen på att springa den både till Brösarp och Sölvesborg. Någon som vill med?

Åhus

 

Yngsjö

Slutdestinationen var Friseboda havsbad. Jag älskar detta område! Skogen är magisk och stranden/havet… WOW alltså! Här vill jag dock inte simma för det är en hel del strömmar som kan vara oerhört både kraftiga och luriga. Men sprada/bada går hur bra som helst bara vågorna är snälla som i dag.

 

Hur har du det?

Kram från Ingmarie

 

 

 

6 Comments

 1. "Herr" Johansson

  “Life is good”….

  ….förutom 3 cykelpunkteringar på kort tid. Grrr.

  Annars har utegymmandet kommit igång bra. Verkar inte tappat så mycket styrka/uthållighet efter utlandsvistelserna.

  Löpningen förundrar dock. Knappt törstig efter en dryg timmes löpning numera???? Möjligen en åldersgrej i kombination med ett för lågt (läs bekvämt) tempo.

  Nåväl, livet som mänsklig kamel har ju sina fördelar också 😉

  • Ingmarie

   Vara en kamel är grymt bra!Jag klarar mig flera timmar på en sån där mjukflaska med 5-6 dl vatten. Men i ärlighetens namn behöver jag ta extra elektrolyter. (Gör du det?)

   Utegym nu är ju perfekt men det är klent med bra sådana i Åhus…

 2. "Herr" Johansson

  Nope, tar inga extra elektrolyter. Hoppas och tror jag får tillräckligt i mig med min kost (och det kolsyrade flaskvatten jag bruka dricka därtill).

  Men nu har du väckt min nyfikenhet, måste naturligtvis genast göra en nätsök på ämnet “elektrolytbrist” 😉

  Såg ni hamnat i “Köpendanmark”. Ha’ et så härligt 🙂

  • Ingmarie

   Elektrolyter är väldigt viktigt när man svettas mycket. Jag märker direkt om jag har brist. Det är ju så mycket mer än natrium och magnesium som behövs och jag klarar inte att få i mig allt.

  • Ingmarie

   HURRA! Då ska vi “bara” planera in när. 🙂

   Vi kollar runt lite bara för att se vad vi kan tänkas vilja ha och var. 🙂

Comments are closed.