Bocksten ultra med knorr som heter duga

Jag spontanare (igen) och anmälde mig så sent som i går kväll (!) till Bockstens backyard ultra.

Det är ju så jag gör nu för tiden.🤪

Starten var kl 9 vilket innebar att jag fick äta frukost innan matsalen var öppen men hotellet fixade verkligen finfint till mig!😍


Så det var garanterat inte den som ställde till det för mig lite senare. Faktum är att jag fortfarande inte vet vad det var..😳

Hur som helst. Jag mötte upp bästa Maria och vi åkte till Ästad vingård där loppet var. För dig som aldrig varit där kan jag rekommendera ett besök för det är gudomligt vackert! Man kan även gå rundturer, äta, bo och besöka deras SPA. Vi hade dock inga såna planer. Tveksam om våra kläder platsat för det.😄

Vi hittade en väldigt bra hörna vid en ladugårdsvägg där vi kunde parkera våra grejer.😀 Eftersom ingen av oss hade några ambitioner på att vara med till slutet hade vi nog det mest spartanska av alla. (Proffsen har tält, mat och fällstolar.)


Min förra, och första, backyard i Haverdal var en enbart positiv upplevelse.
Today not so much.
Eller nu ljuger jag för det var ett jättetrevligt och välarrangerat event med ca 140 startande. Vädret var perfekt (sol och 20-22 grader) och banan (alltid 6,706 km på backyard) var jättefin förutom ett parti med vass och knölig sten. Ganska kuperad också men det gör inte mig någonting. Vi sprang runt en av alla sjöar och det var bara i början och slutet som det var asfalt. Plus på det!

Foto; Maria

Redan på första varvet krånglade min mage men jag tänkte att det går nog över. Det gjorde det inte. Tappade till slut räkningen på alla ”skogsstopp” jag var tvungen att göra.😱 Alla vet nog hur matt man blir av sånt….

Efter 4 varv tänkte jag att 5 får räcka men sen blev det ändå både 6 och 7 innan jag bestämde att det fick vara nog.😬 Dvs en ultra och precis samma som förra gången. Hade egentligen tänkt 8 varv men känner mig stolt över att jag lyssnade på kroppen och tog det beslutet jag gjorde. Känns vuxet! 💪🏻

Foto: Maria

Foto: Maria

Maria körde 5 starka varv och passade på att ta en siesta i solen när jag fortsatte. Klokt och garanterat skönt.

Innan vi for hem kunde vi så klart inte låta bli att testa hur det var att vara i sjön vi sprungit runt, runt. Kan berätta att den var helt obeskrivbart ljuvlig!


När vi var tillbaka i stan igen var det enda jag kunde tänka på salt och kolsyrat vatten. Fullkomligt vräkte i mig mat och bubbelvatten. Glupsk är som sagt var mitt mellannamn.🤪

Nästa sug var öl! Men då tog jag det lite lugnare.😄 På köpet hade jag finsällskap och fick se den jätte-jättefina Fyrverkerifestivalen..🥳

I morgon ska jag ta sovmorgon och äta lång hotellfrukost!

Kram från Ingmarie

9 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Föredrar också spontanaktiviteter. Planering har också sin charm, men då är man plötsligt mer bunden och måste kanske tacka nej till annat skoj (som naturligtvis alltid dyker upp när man skall göra något annat).

  Bestämde mig i morse, toppenväder med sval men inte kall temp, för att kuta LL-banan.

  Planerade med LL15 men sedvanlig felnavigering gjorde att jag halkade in på den sista delen av LL30-banan istället. Vilket blev perfekt. Har länge varit nyfiken på den omskrivna (ökända?) Abborrbacken. Nu vet jag 😉

  Så nu är även den avprickad på förra årets löpskoj-lista. Bara en sak kvar innan jag kan börja beta av årets lista…..fast även den listan kanske får vänta till nästa år 😉

  • "Herr" Johansson

   Glömde nämna:

   7 varv! Suveränt bra kämpat med tanke på förutsättningarna. Du var väl värd din öl 🙂

  • Ingmarie

   Bra jobbat! jag tycker Karins backe är betydligt jobbigare än Aborrbacken. Den dödar! Sen får jag alltid känslan av att de flyttat målet längre bort. haha

   Precis så känner jag med planering! Känner mig instängd och begränsad fastän jag vet att det bara är något som sitter i skallen. 😀 jag slutar dessutom känna efter hur kroppen är och är bara i skallen. Jättekorkat!

   Vad roligt att ha en lista! vad har du kvar från förra året och detta? (några månader kvar- hihi)

   • "Herr" Johansson

    Punkterna på min mentala lista över olika löp-skoj brukar poppa upp när förutsättningarna stämmer. Igår var väder och vind närmast perfekta för ett Lidingö-äventyr. Vad jag har kvar på förra årets lista måste jag få återkomma till.

    Men en ny punkt dök upp på årets lista igår, den där skidbacken som man springer förbi strax efter starten på LL ser ju faktiskt väldigt spännande ut 😉

Comments are closed.