Njutarstunder

27-28 grader, ljumna vindar, sol, kristallklart vatten, många bad och två tuffa träningspass. Det är ju nästan som om jag vore på träningsläger på sydligare breddgrader!


Eftersom det här Ingmarie-vädret verkar vara högst tillfälligt så ser jag (förstås) till att maxnjuta. Det är förresten en av mina talanger. Jag kan på nästan ingen tid alls ta mig till härochnu-njutarmood och glömma i princip allt annat. Det behöver inte vara några märkliga grejer. Ett gott kaffe, 5 sekunder av varma solstrålar, cykelturen hem från jobbet i medvind, kraften i en intervall eller riktigt kallt vatten när törsten är stor. Livet är fullt av njutarstunder om man bara ser till att uppleva dem!

Det kan vara utmanande mitt i en kämpig intervall men jag kan på något vis verkligen både gilla och uppskatta den där trötthetskänslan som förr eller senare kommer. I dag blev det senare och då är det ännu bättre! Jag satte t o m någon slags Pb som 58 +are på 1 km enl Garmin. Vem blir inte lycklig då? För den som undrar gjorde jag 8 x 5 min med 1 min vila.

Crosstraining-passet var en killer och jag trodde ett tag att både armar, ben och core skulle lägga av men allt höll ihop till slutet. När jag är så där riktigt trött så försöker jag tänka en repetition och en övning i taget samtidigt som jag föreställer mig hur muskelcellerna drar ihop sig och jobbar. Det brukar faktiskt funka till 98%.

Enklaste njutarstunden kanske ändå var att sitta på balkongen, äta middag och dricka öl ur platsmuggar för ja det funkar finfint även om det kanske inte är lika tjusigt som glittriga glas. Dessutom kommer jag just därför att minnas denna  sköna stunden ännu lite bättre.