Över (och i) sundet

Lousiana.
Det är ännu ett ställe jag aldrig varit på trots att jag velat dit i flera evigheter. Fråga mig inte varför det tagit så lång tid för jag har inget vettigt svar men jag tänker att bättre sent än aldrig.

Jag hade verkligen bästa sällskapet för jag hade Ulrika med mig. På så vis fick jag inte bara se på rolig, vacker, konstig och spännande konst utan även hänga med henne en hel eftermiddag. Hur bra som helst! Som alltid har vi outsinligt många samtalsämnen och jag blir alltid både inspirerad och glad av hennes sällskap.

Åka till utlandet, ja Danmark är ju faktiskt det, är plättlätt nu för tiden när man bor i Helsinborg. Båten över tar 20 minuter så det är knappt lönt att ens ta en kaffe.

Tåget till Humlebaeck finns precis utanför färjeterminalentog 11 minuter, och promenaden till muséet typ 10 minuter, så det är med andra ord en busenkel och smidig resa!

“Louisiana is often hailed as one of the most beautiful museums in the world due to the harmonious architecture and scenic location. Since its opening in 1958, the museum has conveyed international art and culture of high quality to its guests in Humlebæk. The aim has been – and is – to reach a large and diverse audience with an equally broad and varied selection of art and culture from the 20th and 21st centuries.”

Jag gillade absolut inte allt men jag förstår nu hur det kan vara så populärt att åka dit, det är tydligen det mest besökta Modern Art-muséet i hela Skandinavien, för det är verkligen ett häftigt ställe. Jag fick massor av inspiration och idéer som jag ska testa att göra i min lilla ateljé. Inte för att jag har som ambition att få bli världsberömd utan för att jag tycker det är roligt och utvecklande att skapa och prova nya saker, metoder och material.

Det enda som var synd var att man inte kunde bada i havet pga stängsel mot icke-betalande. Men det var nog en mening med det för hade jag badat där så hade jag missat denna minst sagt magiska kväll här hemma. Milde himmel alltså!

Benen känns oförskämt pigga sen i går i fall du undrar men jag var förnuftig nog att låta dem löpvila i dag och valde att simma och vattenlöpa i stället. Jag har aldrig varit med om så mycket folk på Filborna som i dag. Det var t o m kö till duschen!
Men det gick bra ändå för det var tack och lov inte lika trångt i bassängerna.

Semester alltså. Vilken grej!

Kram från Ingmarie