Dan före dopparedagen

I morgon är det julafton om nu någon missat det. Jag vet exakt var/hur jag ska tillbringa alla tre juldagarna (stavas j-o-b-b) så denna enda lediga dag har jag passat på att njuta till max och bara göra roliga saker.

Det har ju nästan blivit en vana att kuta till Tyresö och simhallen där. I dag var det dessutom sol! Blev ju nästan bländad!

Simhallen var nästan tom. Hade egen bana hela tiden (igen) men kanske det berodde på att de höjt inträdespriset från 80 till 105 kronor! “Jullovs-pris”… Lite väl magstarkt kan jag tycka. Det var ju liksom inget “extra” där. Å andra sidan har väl kanske de flesta kort. Bara jag som är en obotlig optimist och tror att staden ska ta sitt förnuft till fånga och öppna upp sina simhallar igen..

När jag cyklade ner till Söderbysjön fram på sen-eftermiddagen kände jag mig verkligen löjligt lycklig. Ändå blev jag ännu lyckligare! Av hur vackert det var med månen, fåglarna och den blanka sjön. Av sällskapet och av känslan att ännu en gång få och kunna simma i “min” (iskalla) sjö.

Det var jag, Nina, Christina och Elina som ville i. Vi var i olika lång tid men oavsett var vi lika glada. Känslan är svår att förklara men har man väl upplevt den vill man dit igen. Det är banne mig som en slags knark när jag tänker efter!

Nina

3,9 grader i vattnet, ungefär samma på land, vindstilla, helt klart, halvmåne och ca 6 min sim. Inte konstigt jag är så lycklig!

Och såklart vi fikade efteråt! Hembakat!

Foto: Anders G

Hemlagad middag blev det också. Gott, enkelt, billigt, mättande, vegan och därmed snällt mot både djur och natur.

Kram från Ingmarie