Frysansikte

Att jag är en sommarmänniska vet du nog vid det här laget. I min värld kan det liksom aldrig bli för mycket av varken värme eller sol. Jag har egentligen inga problem med kyla heller när det kommer till att träna i den, till en viss gräns förstås, men jag har inga problem med att ex köra intervaller så länge det är över – 10. Som i dag. Vi hade 7-8 minus men jag var intervallsugen så då blev det så. Visst hade jag kunnat köra inne på band men det var jag inte sugen på för solen sken som värsta strålkastaren och sånt vill åtminstone jag passa på att njuta av!

6 x 5 minuter med 1 min ståvila + upp och nedjogg. Ingen risk för överhettning i alla fall och frysansiktet var ett faktum. Tog ett tag innan det tinade upp och jag blev pratbar igen efteråt.. M a o ett bra och effektivt sätt att få mig att vara tyst ett tag. Haha.

Lika kallt var det på kvällen. Solen må ha varit stark men den försvinner rasande fort så när det där vinterbads-viruset bitit sig fast och det är mörkt får man helt enkelt ta pannlampan till hjälp. Funkar toppen! Minusgrader i luften betyder också att det är varmare i vattnet men också en isig stege. Ner går ju an om man halkar men  hur mycket jag än gillar vattnet så vill jag ju helst komma upp ur det när is-badviruset är nöjt. Anders avstod märkligt nog hela äventyret…

Enda svettiga denna dag var gymbesöket. Försökte få Anders att köra samma som mig men det gick så där bra. Det är inte helt enkelt att få (vissa) gamla hundar att ta ny väg har jag märkt. Själv är jag ju lite tvärtom när det gäller gym. Provar gärna nya grejer och hoppas få uppleva träningsvärk på ställen jag inte visste fanns.

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

  1. "Herr" Johansson

    Har också -10C som nedre gräns. För löpning utomhus generellt alltså. Dock är det en flytande gräns. För det beror också på hur torr luften är…och hur sugen man är på att komma ut 😉

    Har hittills inte haft några problem luftrören under/efter löpningen vintertid. Än så länge.

    • Ingmarie

      Då kommer det högst troligt inte bli några problem! Jag har inte heller några problem mer än att jag kan bli lite hes som i går när jag kört intervaller och andats mer djupt, tungt och “häftigt”.

Comments are closed.