Nattsudd

Att nattjobba är egentligen inga problem för mig. I alla fall inte före och under tiden. Dagen innan är åtminstone inte jag helt “ledig” för jag både vill och behöver förbereda mig genom att sova/vila några timmar innan. Eftersom jag älskar powernaps, särskilt förlängda och liksom “legala” sådana, så är den biten en baggis. Bäst blir det när jag hållit igång hela dagen och varit ute mycket. Som i går. Löpning, trädgårdspyssel, bad och cykeltur. Förresten helt otroligt vilken variation miljön här runt omkring bjuder på! Det är väl i princip bara några rejäla backar som saknas men å andra sidan kan sandlöpning ge snudd på liknande känsla som en brant uppförsbacke… Havet börjar också kännas småljummet. Åtminstone mycket varmare än baden jag gjorde i Stockholm!

Oftast är jag sen ganska pigg hela natten med undantag vid kl 4-5 kanske. Det finns en anledning till varför de kallas vargtimmarna antar jag och jag skulle inte vilja göra ett intelligenstest då! haha!

När dagpersonalen kommer är jag nästan som piggast men sen går det utför rasande fort och det är mest ett under att jag kommer på rätt buss, hoppar av vid rätt busshållsplats och inte somnar på cykeln…

Jag somnar omedelbums jag lägger mig men vaknar efter några timmar för att blåsan håller på att sprängas. Händer aldrig på natten! Ibland somnar jag inte om och ibland, som i dag, är det tur jag ställt klockan för annars hade jag sovit fortfarande. (Bra såklart om man ska köra flera nätter men inte så bra om man bara ska jobba en natt.)
Du som någon gång varit jetlegad (eller bakis) vet hur det känns efter ett nattpass så det är där någonstans jag är just nu. Det finns i princip bara ett sätt att mildra den är (förutom att sova ordentligt natten efter) att träna och hålla i gång. Jag har t ex simmat, handlat, lagat mat och tvättat. Simningen gick märkligt nog galet bra!

Kram från Ingmarie