De där tågen…

Det här med tåg alltså….

H-u-r-s-v-å-r-t-k-a-n-d-e-t-v-a-r-a?

Gick upp tidigt gör att hinna springa och fixa en del grejer men vad hjälpte det? Förutom att jag såklart mådde miljoner gånger bättre än om jag inte kutat. Regn och gegg men färgerna alltså! Wow! T o m jag var färgglad!🤪

Den där tågförseningarna blev större och större och till slut så stor att det var risk för att jag inte skulle hinna med anslutningen i Göteborg. (Efter fordonsfel blev det tydligen lövhalka…) Efter lång telefonkö kom jag fram till SJ:s ”kundservice” för att fråga hur det skulle bli om jag inte hann med eftersom samtliga senare tåg var fulla. Hade jag haft tendens till hjärtinfarkt hade det kunnat ske där. Jag lyssnade på alla de andra stackars resenärerna och kunde snabbt konstatera att det där med att tågpendla är inget att eftersträva. Helt sjukt egentligen att det är så. Att man inte kan lita på att komma fram i tid eller ens över huvudtaget. I Sverige 2023. Hallå liksom.

Svaret var att ”vi löser det” men eftersom jag varit med några gånger förr så vet jag att det där ofta bara är tomma ord.

Men jag ville verkligen upp till Stockholm så jag chansade med en reservplanen att i värsta fall få åka hem i stället.

Och under sker än i dessa dar!🥳
Jag hann precis med och sen flöt det på helt utan missöde hela vägen till dit jag bor.

Det första jag gjorde när jag packat upp var att traska till närmsta sjön. Mörkt, tyst och stilla. Jag kan sakna detta jättemycket. Kontrasten som blir när man på några minuter är helt borta från stadens brus och i stället är i en stillsam och tyst bubbla. Jag saknar också sjöarna mer än jag trodde jag skulle göra.

 

Nu är jag både nybadad och med magen full av linssoppa. I morgon börjar första festdagen här!

Kram från Ingmarie