Coyote-möte, reunion och skapande

Det är inte ofta det händer att man får se en Coyote så när det gör det känns det extra häftigt och exklusivt! De är inte ovanliga men de är ganska skygga och smälter väl in i naturen så de är inte alltid helt enkla att se. De är inte farliga men man ska ha stor respekt för dessa vilda djur och absolut inte gå nära dem. Åtminstone här i Albuquerque vill man bevara dem och låter dem vara så länge de inte är någon fara för människor.
Jag tycker de är jättefina!

Löpturen var också jättefin och man kan väl säga som så här; det är väldigt mycket enklare att springa nerför än uppför! Ja det är det väl i och för sig alltid men här på höghöjd märks det extra tydligt. Det kan skilja upp mot 2 min/km upp mot ner!  Varje pass på stigarna vid berget ger många höjdmeter så det vore ju märkligt om jag inte skulle bli starkare!

Lätt att se var det är upp resp. nerför. Haha!

Som du kanske vet sen innan är jag en Bagel-fantast av största mått men det lustiga är att det är bara när jag är i detta landet. I Sverige vill jag inte ha dem. Förklara det om du kan! Bland de bästa  hittar man på Einsteins Bagels och där kan man även hitta ruskigt gott kaffe. USA är väl annars känt för ganska blaskigt sådant men det finns tack och lov en hel del undantag!

Köpte ett helt dussin olika varianter men alla var faktiskt inte till mig.

Kanske var det det där som gjorde att simningen gick så bra (i dag också) men mest tror jag det var solen och mitt fina sällskap av Erin. Underbart att få träffas igen! Vi höll på att inte komma upp från The Hot tub efteråt för vi hade så mycket att prata om.

Det är lätt att skapa både inspiration och motivation här. Jag är ju av den åsikten att det är inget som kommer av sig själv utan måste just skapas och hur det görs får man komma på själv. För mig funkar det oftast att bara börja oavsett vad det gäller. Även målandet. Jag hade med mig en hel del målargrejer men har även inhandlat lite nytt. (Kommer garanterat att behöva en större väska hem…Tur jag får ha med mig två!)

Vi får se vad/om det blir något av det jag startade i dag men oavsett så älskar jag dessa stunder då jag får skapa och göra precis som jag vill utan krav på att det ska “bli” något.

Kram från Ingmarie

6 Comments

 1. Ser fantastiskt ut. Klart du blir starkare när du springer uppför. Håller med om att motivation inte bara kommer. Det måste man skapa sig själv genom att göra det man inte vill.

 2. Ser magiskt ut! Och du har mitt medlidande i uppförsbackarna efter min chockupplevelse i fredags. I backar som säkert inte var hälften så branta och långa som dina.. Fint med coyoten men jag hade nog ändå blivit lite rädd.
  #fegis

  • Ingmarie

   Hehe
   Å andra sidan springer du så väldigt mycket snabbare än mig så du skulle vara före oavsett höjdmeter. 🙂

 3. Sandra

  Åhh vad fin natur. Coyot hade varit fräckt att se. Mitt häftigaste djur hittills jag sett är Bältdjur på löprunda i nationalpark i Osprey. Man får vara med om mycket nät man tassar fram i naturen.

  • Ingmarie

   Jag vet inte ens hur ett bältdjur ser ut. Var tvungen att googla. 🙂 Så coolt! Jag har sett något liknande i Australien men minns inte vad de heter. Löpturer är verkligen magiska för man får se så, höra, lukta mycket som andra inte får.

Comments are closed.