Dagpass

Det där att börja jobba kl 7 är verkligen inte min grej. Särskilt inte när den enda pausen under över 8 timmars non-stop full rulle är ett matuppehåll då man på 10 minuter ska få i sig både mat, kaffe och gå på toa. Så är nämligen helgpassen och så är den svenska (akut)sjukvården allt för ofta i dag.  3 miljoner övertidstimmar hade sjuksköterskorna förra året. TRE MILJONER. Det är nästan 8000 heltidstjänster. Det är inte ett dugg konstigt att personal lämnar och börjar med något helt annat. Bara att hoppas att blockaden och strejken som pågår kommer att göra en förändring för det är minst sagt nödvändigt om vi ska ha någon sjukvård kvar i framtiden.

Jag trivs dock på mitt nya jobb och ska berätta mer om det lite senare. Börja kl 07 kommer jag inte gilla oavsett hur mycket bättre det blir. Det enda bra är att jag slutade innan kl 15 och därmed hann fint till Filborna-bassängen för lite vattenlöpning. Precis som i går hade jag egen bana och när jag kom var det t o m helt tomt i tävlingsbassängen.

På tal om vatten så tycker jag det mer än väl räcker med det som kommer uppifrån. Stäng kranen och sätt på värmen igen!

Kram från Ingmarie

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *