Hur man kan vara social

Det finns de som säger att en av anledningarna till att de jobbar är för det sociala och för att annars skulle de varken ha rutiner eller något (vettigt) att göra. Eller ens en “riktig” identitet.

Well, jag tillhör inte dem. Jag är inte mitt yrke och jag har inga som helst problem med att roa mig/fördriva tiden när jag är ledig. Eller skapa rutiner. Hade plättlätt kunnat skippa jobba resten av livet om det inte vore för den där lilla detaljen som stavas pengar. Man kan ju fortfarande göra nytta och jobba som sjuksköterska genom t.ex volontärarbete, sätta väckarklockan på samma tid, fortsätta med det man gillar göra på sin fritid och umgås med människor. För även om jag trivs med mina kollegor så är jag liksom inte “beroende” av dem för att ha ett socialt liv. Det fixar jag liksom ändå.😄

Köra PT-pass med Rafael är kanske inte så himla socialt just då. Det får bli före och efter för den där timmen är ju mest bara ruskigt mycket mjölksyra och svett. Och som alltid innehåller den nya (galna) utmaningar. Det här är en grej jag behöver öva mer på…

Och box-jump måste jag definitivt bli bättre på.😱

Hänga med Ulrika är supersocialt även om vi mest har näsan ner i vattnet när vi simmar. Men i pauserna, före och efter tar vi igen varenda tyst sekund med råge. Om det fanns en tävling i flest ord/minut hade vi vunnit med hästlängder!

Sen gillar jag ju faktiskt väldigt mycket att umgås med mig själv. Helst i skogen.

Och allra bäst när det blir Sprada

Hur är det med dig? Behöver du ett jobb för att ha ett bra liv?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Nej! Jag behöver ett jobb försatt få pengar så jag har råd att göra allt det där jag älskar. Typ resa, äta god mat, springa på coola platser och lyxdricka alldeles för många cappuccino. Rutiner är jag världsbäst på att ha, så det behöver jag inget jobb för. Och att träna med andra är väl bästa sortens socialt? Så nej… jag hade kunnat vara ledig anyday. Måste bara vinna på triss först 😀

  • Ingmarie

   Precis!Eller ärva en rik (okänd) släkting. Och jag borde väl köpa några Triss också. Annars blir det väl kanske svårt att vinna…. 😀

 2. Jag har nog ett ganska stort behov av att jobba, men inte för det sociala. Det är nåt med känslan av att ha en plats att gå till och en uppgift att utföra, att man fyller en funktion. Däremot hade jag inte haft några problem alls med att bara göra det en dag i veckan och spendera resten av dagarna i skogen, om bara ekonomin hade tillåtit det 🙂

  • Ingmarie

   Jag förstår hur du menar. Jag tänker dock att jag kan ha en tillhörighet ändå. Men 1 dag/v hade ju varit lite lagom! 🙂

Comments are closed.