Målningsretreat i Skaparladan dag 1

En kort stund trodde jag att jag fortfarande sov och drömde för detta är vad jag såg när jag vaknade och tittade ut genom sovrumsfönstret i min lilla stuga i morse!

Men allt är verklighet och på riktigt. Jag är på ännu ett målningsretreat i fina, fina Skaparladan. Ett målningsretreat är precis vad det låter som. Ett retreat där man målar.❤️ Fokus ligger på lugn, mindfullness, meditation och att måla när, var och hur man vill.. Precis som alla kurser här utgår man från frihet, tillit, nyfikenhet och närvaro. Man visar det man vill visa, ber om hjälp när man behöver, man skapar utifrån sig själv och sin egen lust, det råder tystnad från prat i ateljén och det finns inga rätt/fel/fult/fint/bra/dåligt. Precis allt är fritt från (be)dömande och det är underbart! De flesta av oss är så duktiga på det ändå att vi absolut inte behöver mer av den varan. Skaparladan är en fristad på alla sätt och vis och jag är så himla glad att jag hittat det. Eller om det hittat mig. Vem vet…😍 Men det betyder inte att man per automatik blir lugn och upphör med sina små egenheter som kan ställa till det i skallen. Vi fick bl. a fundera på vilken av dessa förhållningssätt/levnadsstrategier vi behöver arbeta lite mer med. Alla har garanterat någon av de sju som behöver uppmärksammas/förändras och de kan såklart även variera från en tid till en annan. För mig är det just nu de två första. “Icke dömande” och “tålamod“.

Jag hade med en del dukar jag redan påbörjat som jag jobbade vidare med men jag kommer ha ännu fler med mig hem. Om jag löser det rent praktiskt vill säga för mina sen tidigare klara målningar som nu är uppspända är inte precis av den lilla modellen. Och förutom att min packning ju redan är modell större så ska allt med på SL. Inklusive mig…

Man hinner med att göra massor här trots att allt går i långsamhetens tecken. Nu i kväll for jag in till stan (d.v.s Norrtälje) och gymade och mitt på dagen tankade jag soljjus för fullt. Jag älskar att springa här! Välkända vägar men i morgon ska jag nog testa en ny runda.

Jag tror faktiskt att det är helt omöjligt att inte må väl här och känna lyckobubblor i magen mest hela tiden. Vad som helst kan hända om msn bara tillåter det och magin är ständigt närvarande. Det ser våra fantastiska lärare Weronica, Jonna och Peppe till!💕

Längtar redan tills i morgon. En dag som kommer bli extra speciell på flera sätt och vis.

Kram från Ingmarie