Morgonsim och utflykt

En nackdel med Maties är att simtiderna är begränsade. Banorna är ofta bokade av framförallt elitsimmare så det är bara att gilla läget och anpassa sig.🤪

I morse var jag  därför i tidigt och klar med hela passet, dusch och på väg hem redan klockan 9.

Bra gjort av mig tycker jag med tanke på att jag inte är super-morgonpigg men jag måste erkänna att jag gillar morgonsim. Även när det är intervaller faktiskt! Tänk som det kan bli

Och ännu bättre är det när det är så varmt att jag slipper frysa och bara behöver ha på mig en klänning och flip flops efteråt! Livet blir så mycket enklare när man slipper en massa lager med kläder!

Efter vi jobbat klart åkte vi till Gordons Bay. Det var nästan så vi ångrade oss när vi satt fast i flera av de där evighetsköerna som det vimlar av här (en kombo vägarbete, trafikljus och ruskigt mycket bilar) men när vi väl var framme  visste vi att det var värt det. Så makalöst vackert och ljuvligt!

Vi tog även avstickare upp till Sir Lowrys pass för att kolla utsikten. Omöjligt att fånga allt på bild. Det var minst sagt en hisnade vy!

 

Som sällskap hade vi en hel bunt babianer. Det var både roligt och sorgligt att se. De verkade må bra men samtidigt så kändes det så fel att de höll till precis vid en jättestor väg och att de verkade så tama. Men jäklar vad söta ungarna var!

På hemvägen åkte vi genom ännu en kåkstad. Det går aldrig att vänja sig. Tack och lov får jag väl tillägga. Det som däremot har slagit oss flera gånger är att det är så mycket folk ute. Alltid. Ingen som sitter inne och glor på tv/datorn/telefonen utan man hänger, leker, snackar , lagar mat och gör saker tillsammans. Något jag tror många tappat bort i vårt high-tec samhälle. Jag är inget undantag… Vi har dock ingen tv där vi bor nu och det är jätteskönt!

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Morgonträning är verkligen härligt! Även om sovmorgon också kan vara himla skönt. Och i såna omgivningar som där ni är, då är det garanterat inte svårt att ta sig upp för morgonsimningen 🙂

  • Ingmarie

   Ja ibland så! Simma/vattenlöpa/gyma klarar jag men inte kuta. Då mår jag skrot hela dagen. Får ont i magen helt enkelt.

 2. B.J.

  Håller med dig och sydafrikanerna. Utomhus är bäst! Inte precis någon uppoffring att leva utan teve. Snarare tvärt om, det är skönt att slippa. Levt teve-fri i många år nu.
  Gör hellre något jag själv väljer att göra på en tid som jag bestämmer själv! Som att läsa din blogg till exempel 😉
  Tack för att du tar oss med till en del av världen som jag missat. /B.J.

  • Ingmarie

   Tack för att du läser! Det som väl gör det enklare här också är vädret… Det ÄR svårare att planera uteaktiviteter när man inte riktigt vet om det ska regna på tvären, vara solsken eller blåsa halv storm. 😉 Men över lag tror jag vi är för lata och för bekväma.Och för stressade. Tv:n kan jag lätt vara utan! Däremot inte böcker. Jag lyssnar ju mycket på Rich Roll´s podcast och alltså, den har verkligen fått mig att tänka till ännu lite till.

Comments are closed.