Applåder

Kanske har du uppmärksammat grejen med att många hår ut och applåderar kl 20 för att visa sin uppskattning till alla inom vården? (Kanske sker på andra tider med.? Det är såklart en jättebra och uppskattad grej men det betalar vaken räkningar, studielån, fixar utslitna kroppar eller trötta huvud. Vi behöver högre lön och bättre arbetsförhållanden! Just nu går vissa på krisavtal som innebär en hel del xtra pengar men i princip hälften går till skatt. Den där slopade karensen innebär att man får ansöka om den och går det igenom får man ut 700kr. Före skatt! Det är fasen ett hån! När vi jobbar kväll får vi 22kr extra efter kl 19 och på helgerna drygt 55kr extra/timme. Före skatt. Så tro inte vi blir rika varken av skiftjobb eller övertid.

Pengar är absolut inte allt men de underlättar och när jag hör hur folk går hemma med (nästan) bibehållen lön trots att de bara jobbar halvtid/inget alls blir jag faktiskt en aning irriterad. (Läs förbannad.)  Hur är det möjligt att ett system är så helt genomkorkat? Hur kan vi ha över 10% arbetslöshet samtidigt som t.ex. skogsbolag och frukt/bär/grönsaksodlare skriker efter folk? Jag begriper det verkligen inte…

Till saken vet jag att vi har det ändå väldigt ”bra” där jag är eftersom det är en livsviktig verksamhet. Det finns de som har det väldigt mycket värre men det betyder inte att ”bra” är ens ok. Vi sliter hårt! Att sen Svenonius & Co vägrat/vägrar lyssna på oss gör ju inte saken bättre. Ingen kan ju säga att vi inte protesterat hårt, både när det gäller arbetsmiljö, säkerhet och lön, redan innan corona.


Nog om det. Jag blir bara så himla upprörd! De som drabbas hårdast är ju till slut de sjuka.

Några applåder under morgonens simpass hördes inte. Förutom de vi gav oss själv. Tufft och kul som alltid!

Min partner in crime till LED. Josefin – alias Sparven!

 

Kram från Ingmarie