En super-onsdag

Om det är någon som tror att jag inte fryser när jag vintersimmar, eller att det inte gör ont i händer och fötter, så kan jag berätta att det är helt fel. Jag fryser! Och får vansinnigt ont i framförallt händerna. Särskilt nu när det är kallt även i luften. (Däremot fryser jag i princip aldrig efter en sprada.)

Men jag älskar det verkligen. Jättemycket! Har jag bestämt för att jag ska i så krävs det nog pistolhot för att hindra mig. Jag är som en unge före julafton innan. Förväntansfull och lycklig!

Efteråt är jag fortfarande lycklig och så där nöjd som man är efter att ha klarat något utmanande.

När kläderna väl är på och jag får dricka mitt te, då alltså! Då är livet extra gott att leva.

Att jag hade Inger som sällskap gjorde allt ännu bättre.

Faktum är att jag nästan haft en heldag med henne! Vi har även varit på hot yoga tillsammans. Som avslutning på denna härliga dag. (Bra sätt att tina upp på också.)


I dag är det ju onsdag och då simmar vi tillsammans i lilla Långbrohallen. Inte ensamma men vi är inte många! Max två/bana så det är gott om plats! I dag var även Veronica med och då blir allt ännu lite roligare och bättre! Vilka superbrudar jag umgås med!

Det här var en så bra onsdag att jag siktar på en repris om en vecka!

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

 1. Jag har inte bestämt mig än om jag tycker att du är modig eller galen!! 🙂
  Själv fryser jag så det gör ont bara av att se bilderna!
  Jag badar aldrig om det inte är minst 20 grader i vattnet! Jag har förstått att det har blivit nästan som en “fluga” nu att vinterbada, ser det överallt i mitt flöde. Men jag har inte riktigt förstått varför man gör det? Är det några hälsofördelar ? För mig känns det som att jag skulle få lunginflammation om jag försökte!
  Eller gör man det för att få Kicken liksom ?

  • Ingmarie

   ja varför gör man det… De flesta känner att de mår väl av det helt enkelt.Det finns många hälsofördelar. Bl a bättre immunförsvar, ökad cirkulation, ökad metabolism, minskad stressnivå, minskad oro/ångest och ökat välbefinnande. Att göra något “obekvämt” stärker även självkänslan. Det startar igång en hormonstorm som till slut gör att man blir snudd på beroende. Jag har gjort det i många år nu och hela tiden fått höra att jag är galen. Nu när “alla” gör det så säger jag bara “vad var det jag sa”? 😉
   Och nej, du skulle inte få lunginflammation! 🙂

 2. Ånej! Jag som hade hoppats att du skulle säga att man vänjer sig och att det slutar göra ont 😀 . Tycker underarmarna är värst. Fattar inte varför jag blir så kall just där. Försökte hålla dem mot magen men hjälpte inte alls :O

  • Ingmarie

   Jo vänjer sig gör man! Och ffa lär man sig att hantera kylan. Intressant frysställe du har! 😀

Comments are closed.