Svett och frys

Det är inga problem att hålla värmen när man springer. Då är det svettigt värre. Kanske inte lika mycket i motvinden som medvinden men det är liksom ingen risk att man fryser. Inte ens när det är molnigt och särskilt inte som i dag när det blev intervaller. De där 20 x 60-30 var inte bara svettiga. De var jobbiga också! Men känslan var bra!

Inte heller fryser man på gymet. Lyckades dessutom sätta ett PB för i år på marklyft. Inte utan att jag blev en smula stolt!

Fryser gör jag dock i bassängen. Begriper inte hur simmarna klarar av att vara i flera timmar/dag. Har de inbyggda värmeslingor i skinnet? De är ju inte direkt feta så det där med underhudsfett stämmer inte. Jag hade swimrundräkt plus dubbla badmössor och ändå hackade jag tänder och asplövs-skakade jag i hela kroppen en bra stund efter jag kommit upp.

Så man kan väl kanske säga att jag är både stark och klen? Det kommer onekligen bli intressant att bada isvak igen…

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Det där är så intressant att du fryser så mycket i bassängbad och så fixar du att bada isvak. Skulle inte fixa isvak, kanske om jag börjar bada på våren och sedan fortsätter hela sommaren och in på hösten. Så kroppen liksom vänjer sig successivt. Låter som en bra idé i teorin, undrar om den är lika bra i praktiken.

    • Ingmarie

      Ja det är mycket intressant men samtidigt är det två helt olika saker. Crawla och ha huvudet under vatten är inte samma som att ha mössa och huvudet ovan vattnet och bröstsimma/sitta stilla. 🙂 Bassängen är kall ( t o m de riktiga simmarna tycker det) så det är klart att kroppstemperaturen sjunker rejält under 50-60 minuter

      Ja bästa sättet att vänja sig att aldrig slut efter sommaren. Sen lär man sig hantera kylan och veta sina gränser.

Comments are closed.