Tungt och trögt

Det är en smula tungt och trögt nu. Inte rent fysiskt, kroppen tuffar på, utan mentalt. Vintern är alltid en utmaning för mig och just nu lite extra mycket. Tycker jag liksom får kämpa varje dag för att inte trilla ner i det där svarta hålet igen. Isen, kylan, blåsten, det helt galna krånglet som alla restriktioner och begränsningar ställer till med, ovissheten om när det ska ta slut så vi kan börja leva vanligt igen, halkan, alla kläder, mörkret, hatet och ilskan som blivit mellan människor pga de sk vaccinationerna och den allmänna oron över världsläget hjälper ju inte heller direkt till för att hålla humöret uppe.

Just i dag var det så illa att jag nära på ställde in träningen. Då är det riktigt illa…

Men på något vis tänkte jag om och ändrade mina planer, åter igen pga att det inte fanns simtider och väntelistan var för lång på de pass jag velat köra på Sats, packade ryggan, snörade på mig skorna och sprang en omväg till gymet. För hur det än är så har jag lärt mig att det aldrig blir sämre av att träna. Inte ens när löppasset består av tråkväg, is och rullgrus och gympasset mest var ett mediokert “jaha”.

För att ytterligare boosta mig själv sprang jag vidare ner till Årstaviken för ett dopp. Det livar till 100% alltid upp min skalle. Ett kortvarigt “rus” är bättre än inget rus, eller hur?

Nu känns det åtminstone inte sämre. Och det är gott nog.

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Bara att komma ut och få se lite ljus på en aldrig så kort löptur/promenad räcker gott som humörshöjare i dessa tider.
  Nu får det dock bli prommisar några dagar framöver. Tänker hålla mig ifrån “högintensiv” träning efter en dag i sjuksängen.
  Covid och/eller säsonginfluensa, undrar någon kanske? Kan faktiskt inte bry mig mindre….nu verkar det gubevars som även dom styrande i sverige har svårt att stå emot tillgänglig statistik och beprövad vetenskap.
  Hoppas därför på ett snart borttagande av alla verkningslösa restriktioner och covid-pass.

  • Ingmarie

   Helt rätt!
   Och helt rätt att inte testa. Jag läste att bara pcr-testerna har hittills kostat oss 15 miljarder(!!!!) kronor. Sinnessjukt mycket pengar!Till vilken nytta? fast det kanske är bra om man kan synka det med hur många som tagit sprutorna så det visar hur värdelösa de är…?
   Fler och fler i min omgivning får riktigt tuff covid trots både 2 och 3 sprutor. En del har t o m fått “långtidscovid”. :-O
   Jag hoppas som du ang restriktionerna och att sanningen snart kommer fram!

Comments are closed.