Sjuk

När jag väl blir sjuk så blir jag det ordentligt. Då är det tur-tut bilen, eller som denna gången, från jobbet på akuten direkt till att själv hamna på en brits fortare än kvickt bli patient där.

Ett blodkärlens tolvfingertarmen har gått sönder och det hände troligtvis redan för 2,5 veckor sedan.
Kanske minns du att jag gnällde över magproblem när jag sprang det där Backyard loppet? Det var högst troligt då det hände. Varför? Ingen som vet.

Trots att jag är sjuksköterska och borde veta och fatta med tanke på symtomen så har jag förträngt och hoppats det skulle gå över. Så korkad är jag. Men till slut gick det såklart inte längre. Hade förlorat för mycket blod och nu när jag vet hur kassa mina prover är ( Hb 83 t ex) så begriper jag inte ens hur jag orkat knyta skorna. Ännu mindre springa.Eller jobba med det jag gör. Men jo, det har känts väldigt konstigt och jag har varit både snurrig, matt och ”skum” i kroppen. Ibland är det verkligen inte bra att vara envis!

För att spetsa till allt ännu lite mer har jag febertoppar med över 39 grader och har mest sovit bort dagarna här.

Så nu testar jag på att vara patient själv. Får bl a dropp i en massa ”lustiga” färger. T o m rostbrunt.

Det kommer bli bra men det kommer ta tid. Mest grämer jag mig över att jag missar många målardukar i Skaparladan som jag sett fram emot. 7000kr åt fanders.

Men , men jag får hjälp, det kommer bli bra men det kommer ta tid och jag har fin utsikt mot Tantolunden!

Kram från Ingmarie 

 

13 Comments

 1. Nämen oj! Noterade igår att bloggen inte uppdaterats men tänkte att du väl hade fullt upp! Men det här.., så trist! Krya på dig så hoppas jag du snart är på benen igen 😍😍😍

 2. Veronica

  Men oj! Låter ju Inte alls bra! Lova nu att bli riktigt ompysslad och var den där mottaglia patienten du önskar att du själv möter när du är den som bär den “vita rocken” Krya, krya och håller tummarna för snabb återhämtning!🌷

  • Ingmarie

   Jag har nog varit den enklaste patienten de haft när det gäller just omvårdnad. 🤪 Äter, gr på toa och hår själv😃

 3. "Herr" Johansson

  Tråkigt.

  Men jag ser att du tar det som en ny erfarenhet…att se sjukvården ur ett annat perspektiv alltså. Å nya perspektiv är aldrig fel. Det går ju (nästan) alltid att hitta något positivt. Faktiskt. Även i det tråkiga. Om man vill alltså 🙂

  Sova mycket är gött när kroppen är i olag. Många hävdar att det är då den reparerar sig själv som bäst.

  Känns kanske lite onödigt att påminna ett vårdproffs som du, men jag gör det ändå……nöj dig inte med att “ingen som vet” grundorsaken till varför det hände. Om inte sjukvården automatiskt tillsätter en grundlig “haveriutredning” kan du kanske initiera en själv. Vi är säkerligen rätt många som vill ha en frisk Ingmarie i många många många år framöver 😉

  Med hopp om god läkning och tillfrisknande.

  Önskar,

  “Herr” Johansson

  • Ingmarie

   Så sant på allt! Allt som händer har inte en mening men vi väljer hur vi ska förhålla oss till det. Jag kan inte trolla tillbaka tiden och förhindra den där bakterien som är orsaken.
   Jag accepterar men därmed inte sagt att jag gillar det eller ger upp😄

Comments are closed.