Velarna

Nu när vi har blivit med radhus, ja alltså vi hyr det för många pengar, så behöver man plötsligt tänka trädgård. Den är förvisso pytteliten men vi har en stor altan och en balkong så vår plan var att införskaffa utemöbler till dessa i dag men det blidde inte ens en sittdyna.
Vi drabbades helt enkelt av beslutsångest de lux och velade så mycket att vi velade bort hela eftermiddagen. Det finns för mycket att välja på men tack och lov är det ju ändå inte riktigt tid för att sitta ute ännu så vi kan vela åtminstone en liten stund till…  Fördelen var att vi slapp packa upp och montera resten av kvällen….

Lika veliga var vi inte på gymet. Där är mitt problem snarare att jag vill göra allt varje gång vilket i och för sig kan ställa till med lite beslutsångest. Fast där bara gör jag. Oavsett vad jag väljer blir det ju liksom aldrig “fel”. Möjligtvis kan det bli lite extra träningsvärk men det är mycket bättre än ingen alls tycker jag!

Intressant det där med velande ändå för ibland är åtminstone jag totalt ovelig och vet precis hur det ska vara eller vad jag vill ha.
Är du velig?

Kram från Ingmarie

 

6 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Klart att man velar 😉

  Velande är en lyx man kan (kanske till och med ska?) kosta på sig när man har gott om tid att ta ett beslut om något man för stunden inte har så stor kännedom om. Typ utemöbler? Annars är det stor risk att det blir “fort men fel”.

  Väldigt få velar med saker de har stor rutin av och kännedom om, även om sådana människor finns. Å det är kanske just dessa som som givit ordet “vela” dess negativa klang?

  Har själv velat ett tag om att spika avresedatum söderut. Å tur var väl det, för nu dök det upp en inbjudan till en gammal vän och kollegas 80-årsfest som jag för allt i världen inte vill missa 😉

  • Ingmarie

   Så sant! Det ÄR en lyx att kunna och få vela! Det ska jag tänka på nästa gång! TACK för påminnelsen.
   Och vad skoj med resa igen! När blir det? Tror det var din magkänsla som bromsade dig. Den vet så mycket mer än vi förstår tror jag!

   • "Herr" Johansson

    Åker söderut i slutet av månaden. Lägstatemp börjar bli uthärdlig nu. +10C i morse.

    Magkänsla ja, du menar våra mååånga miljarder små vänner nere i magen som det är så viktigt att hålla oss väl med.

    Ja, deras kollektiva medvetande i (kombination med vårt undermedvetna) har ju helt klart en viss betydelse. Inte minst när det kommer till omröstning 🙂

    • Ingmarie

     Jag är ruskigt avis på dig som kan åka i väg igen! Men det blir nog min tur med så småningom. 😀

     Ja magkänslan/intuitionen är en stark grej som jag tror många helt har tappat bort i livets snurrande hjul. man stänger liksom av vid halsen och är mest uppe i huvudet och det blir i princip samma slags tankar dag ut och dag in. Som ett slags evighets-tjatter!

 2. Ja, jag kan vara velig men det beror helt och hållet på vad det handlar om. Vi planerar att köpa ny bil men jag velar kring om jag verkligen vill göra mig av med min gamla trotjänare som vi haft sedan 2010 och är enda ägarna på. Men bilen är gammal, felen börjar hopa sig och det är dags att fundera över hur mycket mer vi är villiga att lägga ut på reparationskostnader… Men ändå….

  • Ingmarie

   Det där ÄR knepigt för bilar är verkligen ingen investering.De kostar bara. Men de ger ju också en viss frihet..
   13år för en bil är ganska mycket och det är väl egentligen bara en tidsfråga innan den inte funkar längre och då får ni kanske ingenting för den? Att ha den på verkstad är ju också både dyrt och tidskrävande.
   Svårt det där… Hoppas ni kommer fram till något bra!

Comments are closed.